Poeomanik võttis varastelt jalatsi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poeomanik nõudis varastelt kingi
Poeomanik nõudis varastelt kingi Foto: SCANPIX

USAs sai ühel alkoholipoe omanikul tema kauplusest varastajatest villand ja ta leiutas omapärase meetodi, kuidas olukord oma kontrolli alla saada.

Gabe Fidanque sõnul kaotas ta ühes kuus varguste tõttu umbes 1000 dollarit (9900 krooni), kuid asus ennast kaitsma sellega, et võttis vargalt ühe jalatsi, kirjutab The Telegraph.

«Ma andsin neile valikuvõimaluse. Ütlesin neile, et kas ma helistan politseisse või te annate mulle ühe oma jalatsi,» lausus poeomanik.

Fidanque sõnul olid poevargad sellest üllatunud ja tundsid samas ka häbi, kuna jäid ühest jalanõust ilma.

«Siiani pole vargad, kellelt ma kinga olen nõudnud, mu poodi enam vargile tulnud,» lisas ameeriklane.

Politsei siiski hoiatas poeomanikku, et tema teguviisi saab varguse alla liigitada, samas kui poest kauba varastamine käib lihtsalt väärteo alla.

«Ma ei soovita vara kaitseks sellist meetodit. Mis vahet on, kas öelda, et anna mulle 20 dollarit ja ma ei helista politseisse või anna mulle oma king?» nentis politsei esindaja Micki Browning ja lisas, et kingade võtmine läheb seadusega vastollu.

Fidanque allus politsei korraldusele ja tagastab võetud kingad nende omanikele, seda muidugi juhul, kui ta omanikud üles leiab.

 «See oli väga efektiivne meetod, kuid nüüd pean ma midagi muud välja mõtlema. Ma ei taha oma äritegevust sellega ära nullida,» arvas poeomanik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles