Inglise menubänd Oasis läks laiali

Valner Valme
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noel ja Liam Gallagher.
Noel ja Liam Gallagher. Foto: SCANPIX

Üks inglise kuulsamaid rokkbände Oasis teatas nädala lõpus laialiminekust. Olgem täpsed, grupi liider Noel Gallagher ütles, et LAHKUB bändist, aga see teeb sama välja, isegi kui Liam Gallagher lubab bändi jätkata.



Noeli laupäevahommikune teadaanne Briti meedias: «Armsad kuulajad, raske südame ja kurva näoga ütlen täna hommikul järgmist. Eilse õhtu tulemusena olen sunnitud lahkuma Manchesteri rock’n’roll-popgrupist Oasis. Detailid pole tähtsad ja neid on liiga palju, et üles lugema hakata. Aga ma tunnen, et teil on õigus teada, et sõnaline ja vägivaldne terror minu, mu pere ja sõprade suhtes on muutunud väljakannatamatuks.»



Edasi räägib Noel sellest, et tema bänd ja mänedžment ei toeta teda ning pole jätnud talle mingit võimalust jätkata, kuigi viimased 18 aastat on olnud vaimustavad.



Vennad ei saa läbi


Briti (muusika)pressist on teada, et 36-aastane laulja Liam ja bändi põhiline muusikalooja ja kitarrist Noel (42) ei salli teineteist silmaotsaski ning vahetavad solvanguid nii ajakirjanduse vahendusel kui näost näkku.



Viimase vältimiseks sõlmisid vennad Gallagherid vaikiva kokkuleppe, mille tulemusel nad kohtusid viimasel ajal vaid laval ja kontserdipaigusse reisisid eri lennukites.



Riid kulmineerus reede õhtul Pariisis, festivalil Rock En Seine, mil enne Oasist esinenud Bloc Party teatas lavalt massidele: kahju, aga Oasis täna ei esine. Guar­dian tsiteeris Briti laulja Amy Macdonaldi Twitterit sellele eelnenud sündmustest: «Kohutav kaklus, Liam lõhkus Noeli kitarri.»



Müüsid miljoneid plaate


Oasise debüütalbumit «Definitely Maybe» (1994) loevad nii kriitikud kui kuulajad üheks rokiajaloo olulisimaks teoseks. Peaaegu sama popp plaat on neilt «What’s The Story) Morning Glory?» aastast 1995.



Bändi viimane, seitsmes album «Dig Out Your Soul» (2008) on müünud plaatinaplaadi normi kolmes riigis (sealhulgas kodumaal nüüdseks rohkem kui kolmekordse normi, üle miljoni CD või vinüüli), kuldplaadi normi neljas riigis ja hõbeplaadi normi kahes riigis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles