USA ateistide äriidee: hoolitseme pärast viimsetpäeva teie loomade eest

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA usklikud on valmis ateistidele maksma, kindlustamaks oma loomadele pärast viimsetpäeva hoole ja kodu. Foto on illustreeriv.
USA usklikud on valmis ateistidele maksma, kindlustamaks oma loomadele pärast viimsetpäeva hoole ja kodu. Foto on illustreeriv. Foto: Kristian Linneman / SCANPIX Code 94001/Code 94001
USAs on seltskond ateiste tulnud välja äriideega, millega nad kristlaste usuliste tõekspidamiste pealt kasumit teenida loodavad.

Nimelt on Ühendriikide kristlaste seas levinud veendumus, et peagi tõstetakse jumalakartlikud inimesed taevasse, maa peal algab aga seitsme aasta pikkune Antikristuse valitsemisaeg, kirjutab The Telegraph.

Mõningate uuringute kohaselt usub sellesse stsenaariumi lausa 55 protsenti kõigist ameeriklastest.

Ateistid loodavad kasu lõigata usklike loomaarmastuselt, pakkudes neile ettemaksu eest lemmikloomade hoidmise teenust ajal, mil Antikristus maa peal võimutseb.

Ateiste koondava grupeeringu Eternal Earth-Bound Pets liikmed tunnistavad avameelselt, et on lootusetud patustajad ja jumalateotajad ning kuulutavad, et neil pole mingit šanssi taevariiki pääseda.

«Te olete oma elu Jeesusele pühendanud. Te teate, et saate päästetud. Aga mis saab pärast viimsetpäeva teie armastavatest lemmikloomadest, kes maha jäävad?» seisab ühenduse kodulehel. «Eternal Earth-Bound Pets võtab selle koorma teie õlult.»

Organisatsioon lubab, et 110 dollari ehk umbes 1200 krooni tasumisel on kristlaste lemmikutele tagatud eluaegne hoolitsus, aga seda vaid juhul, kui looma omanik järgmise kümne aasta jooksul taevasse viiakse.

Ehkki äriidee kõlab enam kui kahtlaselt, kinnitavad ühenduse esindajad, et neil on tõsi taga. Väidetavalt on organisatsiooni käsutuses 20 USA osariigis laiuv ateistide võrgustik, mis peaks viimsepäeva tulekul tagama loomade kiire ja tõhusa abistamise.

«Kõik lemmikud hakkavad elama armastavates kodudes, mitte varjupaikades ega «loomavabrikutes»,» kinnitasid ettevõtlikud ateistid. Samas rõhutas ühendus, et ehkki tegu on moraalsete ja kohtulikult karistamata inimestega, on nad ometi jumalasalgajad.

«Kõik meie esindajad on meile kirjalikult kinnitanud, et nad on ateistid, ei usu jumalasse ega Jeesusesse ja on Markuse 3:29 järgi jumalat teotanud, keeldudes igasugusest lunastuse võimalusest,» teatas ühendus.

Kui teenuse tellinud inimesed aga järgneva kümne aasta jooksul usust taganevad või viimnepäev ei saabu, jäävad nad lihtsalt oma rahast ilma.

Sarnaseid äriideid on USAs välja käidud varemgi – mullu ilmus internetti teenus, mille pakkujad väitsid, et teatud summa eest saavad kristlased võimaluse pärast viimsetpäeva taevast oma jumalasalgajatest lähedastele e-kirju saata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles