Savisaar: politseinik ei olnud väga tark

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vahetusse suunduv politseiauto.
Vahetusse suunduv politseiauto. Foto: pealtnägija

Linnakodanik palus eile politseipatrullil tegeleda inimesi häirinud narkomaaniga, kuid politseinikud keeldusid, tuues põhjuseks vajaduse auto üle anda.


Eile lõuna paiku nägi tundmatuks jääda sooviv kodanik (toimetusele on tema isik teada) Viru keskuse tualetis kraanikausi najal vedelevat ilmselgelt narkojoobes ning ebaadekvaatselt käituvat meest. Tundes muret tualetti külastada võivate laste ja teiste süütute kodanike pärast, pöördus nägija politseipatrulli poole.

Kaks naispolitseinikku, ühel neist käes ostukott, keeldusid probleemiga tegelemast, tuues põhjuseks vajaduse patrullauto uuele vahetusele üle anda. Selle aja peale oli joobes tüüp  tualetist välja valgunud ja tuigerdas sihitult kaubanduskeskuse ees.

Elu24 palus Tallinna linnapea Edgar Savisaare kommentaari narkoprobleemile ja politseinike käitumisele.

«Minu meelest päriselt ei tajuta narkootikumidega seotud probleemide ahelat,» vastas linnapea. «Ma mäletan, et kui ma olin siseminister ja püüdsin selles asjas võtta aktiivsemat seisukohta. Kui oli see moonipõllu mahaniitmine, siis irvitati selle üle. Aga mina arvan, et tookord oleks narkootikumide probleemile siiski olnud lihtsam piiri panna kui praegu.»

Politseinike keeldumise peale probleemiga tegeleda ütles Savisaar: «No see ei olnud väga tark politseinik. Sellisel teemal oleks pidanud olema märksa aktuaalsem.»

«Mulle räägiti, et raamatu esitlusel (neljapäeval toimunud «Vaba ühiskonna raamatu» esitlus vabaduse väljaku alla - toim.) käis narkomaan ringi oma süstaldega. Ma ei tea, kas see oli provokatsioon või asjaolude kokkulangemine. Aga see näitab, kui sügav probleem on.»

«Kui see ei olnud provokatsioon ja nad tõesti südapäeval kesklinnas ringi hulguvad, siis pole saa ainult politsei, vaid kogu ühiskonna probleem,» lõpetas linnapea murelikult.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles