Teismelised vallutasid õllerüüpamiseks keskaegse kindluse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Walesis asuva Flinti kindluse jäänused
Walesis asuva Flinti kindluse jäänused Foto: Wikipedia.org

Suurbritannias Walesis tuli 13. sajandist pärit kindlus teismeliste sissetungi pärast külastajatele sulgeda.

Flinti kindlus on Põhja-Walesis seisnud üle 700 aasta hoolimata sellest, et seda on vaenlased püüdnud palju kordi vallutada, edastab Daily Mail.

Paljud vallutajad seda ei suutnud, kuid sellega sai sel nädala hakkama kamp teismelisi, kes soovisid seal õlut nautida.

«Nad käitusid, nagu kuuluks Flinti kindlus neile. Nad tarbisid alkoholi, lõhkusid pudeleid ja ähvardasid muuseumitöötajaid,» sõnas Walesi arheoloogiaameti esindaja John Wallis.

Wallis lisas, et selle kindluse säilitamisse on paigutatud suuri summasid. Ta jätkas, et teismelistekampade rünnakute puhul ei suudeta tagada külastajate turvalisust ning selle tõttu see kindlus suleti ajutiselt.

Inglise kuningas Edward I lasi Flinti kindluse ehitada 13. sajandi lõpul pärast Walesi vallutamist. 17. sajandil toimunud inglise kodusõja ajal oli kindlus monarhistide ehk kuningas Charles I pooldajate käes.

Kui parlamendile allunud väed 1647. aastal Flinti vallutasid, lasi nende juht Oliver Cromwell osa sellest kindlusest õhku lasta.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles