Verni Leivak: kes keda, «Ringvaade» või «Reporter»?

Verni Leivak
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Verni Leivak.
Verni Leivak. Foto: .

Kuuldavasti oli sel nädalal alustanud argipäevaõhtute sisustaja «Ringvaate» ellukutsumine Eesti Televisiooni salaplaan võitlemaks esmaspäevast kell seitse õhtul taasalustava Kanal 2 uudistemagasiniga «Reporter». Nii mõnegi arvates on see ju aastaid justkui teenimatut vaatajamenu nautinud.


Niisiis: ühel pool võitlusliini on rahvalik-meelelahutuslikus võtmes uudistesaade, teisel intelligentselt «kollane» «Ringvaade», millest vähemalt esimese kolme saate põhjal otsustades puuduvad poolalasti tibid ja umbjoobes intervjueeritavad.



On veel üks erinevus. Kui «Reporter» naelutab vaataja pingsalt ekraani ette vähemalt esimeseks viieteistkümneks minutiks, siis «Ringvaade» sunnib meeled erevile just viimasel veerandtunnil, mil selguvad mitmesuguste eksperimentide tulemused ja vaatajani jõuab miskit erakordset.



Esmaspäeva- ja teisipäevaõhtul oli selleks kahtlemata nn järgnev telefoniintervjuu endise ärinaise Enelin Meiusiga, keda kindlasti kõik Eesti suuremad meediaväljaanded pikka aega, ent tulutult olid jahtinud.



Nii et au ja kiitus tegijatele, ehkki kogu järjelugu painas üks, kuid väga oluline puudus – kõlas küll Meiusi hääl, ent puudus liikuv pilt.



Anu Välba ja Marko Reikopi kogenud tandemi juhtimisel kulgeb «Ringvaade» sama ladusalt kui nende «Paar» või «Terevisioon», ent – kui kasutada režiiterminoloogiat – on temporütmilt pisut hoogsamgi, sobides ideaalselt just õhtu taustaks.



Puudub pealetükkivus, puudub vajadus lapsi piinlike momentide tõttu teise tuppa saata. Teemasid, mida «Ringvaade» kunagi ei puudutaks, on siiski ilmselt väga vähe.


Iseasi muidugi, mida hakata peale teadmisega, kes on maailma kiireim rulaga mäest laskuja või kes võitis Itaalias lotoga 2,3 miljardit krooni, eriti kui me seda lõpuks teada ei saagi. Kuidas aga suhtuda auto kuivpuhastusse või Südamejuustu mõjusse – see läheb korda nii autoomanikele kui kõrge vererõhu käes vaevlejatele.



Kes «Reporteri» ja «Ringvaate» vägikaikaveos peale jääb, kas uus tulija või vana olija, selgub aga alles ülejärgmisel nädalal, mil «Reporter» on jõudnud nädal aega vanal ajal eetris olla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles