Venemaa president kuulutati jumalannaks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Dmitri Medvedev ja Venemaa budistide juht Dagba lama
Venemaa president Dmitri Medvedev ja Venemaa budistide juht Dagba lama Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Venemaa president Dmitri Medvedev on nüüd ametlikult jumal, täpsemalt jumalanna, sest vene budistid kuulutasid ta bodhishattva Valge Tara kehastuseks.

Uudis tekitas Vene internetilehekülgedel tulise arutelu, edastab internetiväljaanne Novi Region.

Kohe kerkis üles küsimus, kuidas näeb Venemaa õigeusukirik peaminister Vladimir Putinit.

«Õigeusklikud on vist juba ammu Putini teemat arutanud. Võimalik, et 2012. aasta valimiste eel kuulutatakse Putin Kristuse maapealseks kehastuseks,» selgitas üks kommentaator.

Medvedevi jumalannalikkus paljastus hiljuti Burjaatias, kus ta külastas kohalikku budistlikku kloostrit ja lubas toetada Venemaa budiste.

Kloostri juht Dagba lama teatas presidendile, et Venemaa budistide arvates on ta jumalanna Valge Tara maapealne kehastus. Valget Tara on kaastunde ja pika elu jumalanna.

Vene õigeusukirik suhtus Medvedevi jumalikuks kuulutamisse rahulikult ja kinnitas, et Medvedev ei pea laskma end uuesti õigeusukirikus ristida.

«Kui budistid soovivad sellisel viisil oma isamaalisi tundeid näidata, siis ei ole selles midagi halba. Kui inimene on ristitud, siis teiste religioonide esindajate antud tiitlid ei tohiks teda mõjutada. Selle tõttu ei vaja Dmitri Anatoljevitš uuesti ristimist,» selgitas Moskva patriarhi esindaja Vsevolod Tsaplin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles