Kuidas saada lahti pitsapekist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mmm... pizza
Mmm... pizza Foto: Reuters / Scanpix

Kui puusadele kogunenud pehme kiht vägisi üle püksi- või seelikuvärvli kipub vajuma, tuleb vastu võtta raske otsus: aitab pitsasöömisest! Kuigi seda juustukatte all ägavat itaallast võiks süüa kas või iga päev, tasub meeles pidada, et ühes hõrgutavas pitsas võib peidus olla kuni tuhat kilokalorit.


Kui tahad liigsetest kaloritest võimalikult kiiresti lahti saada, jääb vaid üks pääsetee - sport.

Selleks, et üht tavapärast pitsat turjalt või kõhu pealt maha treenida, peab keskmine mees 96 minutit järjest sörkima, naistel kulub selleks lausa 114 minutit, on välja arvutanud ajakiri Bild. Nii on mõistagi ka igasuguse muu liikumisega: naised peavad meestest tunduvalt kauem pingutama, et samal hulgal kaloreid kaotada.

Kui jooksmine kuigi ahvatlev ei tundu, võib kaloreid kulutada näiteks ka hambaid pestes - mida tuleks teha 385 minutit - või sisseoste tehes. Viimane tegevus peaks hästi sobima ostusõltlastele, sest kalorite põletamiseks tuleb poode mööda kõndida mitte vähem kui viis ja pool tundi.

Samas tasub meeles pidada, et iga aktiivselt liigutud minut teeb figuurile vaid head. Selleks ei pea sugugi iga päev spordisaali minema, vaid piisab ka tavapärastest argistest askeldustest.

Toome allpool ära mõned tuttavad tegevused, mis aitavad tuhandest kilokalorist jagu saada. Arvutuste aluseks on võetud 30-aastane naine, kes on 1.65 pikk ja kaalub 65 kilogrammi.

Akende pesemine: 5 tundi ja 3 minutit
Toiduvalmistamine: 7 tundi ja 35 minutit
Rattasõit (u 17 km/h): 2 tundi ja 32 minutit
Jalutamine (4 km/h): 5 tundi ja 3 minutit
Muru niitmine: 3 tundi ja 22 minutit

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles