Jõehobu sundis ugandalast usainbolti tegema

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõehobu
Jõehobu Foto: AFP / Scanpix

Aafrikas Ugandas pidi üks looduskaitseala töötaja võtma jalad selga ja jooksma oma elu eest peaaegu niisama kiiresti kui maailma kõige kiiremaks kuulutatud jamaicalane Usain Bolt.

Ugandalane ei püüdnud siiski püstitada jooksmises maailmarekordit, vaid teda ajas taga kolmetonnine jõehobu, kirjutab The Telegraph.

Oletatavalt ärritus loom selle peale, et tema söömist segati.

Murchison Falls National Parkis töötaval mehel oli ainsaks «relvaks» ta raadiotelefon. Nii jäigi mehel loota ainult oma väledatele jalgadele.

Looduskaitseala töötaja pääses agressiivseks muutunud looma eest pakku.

Jõehobusid peetakse Aafrikas üheks agressiivsemaks loomaks. Jõehobude lõuad on nii jõulised, et nad on suutelised krokodilli pooleks hammustama.

Tihti tuleb ette juhtumeid, kus jõehobud ründavad paate ja neis olevaid inimesi. Hoolimata oma matsakast kehast ja lühikestest jalgadest, suudab jõehobu joosta kuni 48 kilomeetrit tunnis ning inimest jooksukiiruses edestada.

Jõehobu suudaks joosta kiiremini kui maailmakuulus sprinter Usain Bolt. Jõehobu kiirus ulatub 48 kilomeetrini tunnis, samas, kui Bolti maksimumkiirus on 46 kilomeetrit tunnis.

Jõehobulased (Hippopotamidae) on Aafrika sooalade kogukad sõralised. Neil on lai ninamik, jalal neli varvast ja paks nahk.  Jõehobu (Hippopotamus amphibius)  mass on kuni 3000 kilogrammi, kääbusjõehobu (Choeropsis liberiensis) mass ulatub 275 kilogrammini.

Fotosid vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles