Galerii: Saagimi skandaalsed pildid kirikupeost!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anu Saagim; "Olen üle prahi!"
Anu Saagim; "Olen üle prahi!" Foto: Kristjan Lepp / Kroonika
Anu Saagim, kes raju pidutsemise eest Püha Vaimu kirikus avalikkuse ees risti löödi, leiab, et usukantsidel oleks ammu aeg oma koihaisune ürp maha visata ja uksed kogu ilmarahvale valla lüüa, kirjutab Kroonika

Kui su osalemine Madonna kontserdi järelpeol Püha Vaimu kirikus välja arvata, siis milline on olnud siiani su suhe usu ja kirikuga?

Olen nõukaaja laps ning lood Jumalast ja Jeesus Kristusest on olnud minu jaoks muinasjutud. Täpselt samamoodi nagu lood näärivanast ja päkapikkudest või ükskõik millistest teistest üleloomulikest tegelastest.

Minu jaoks on usu pealesurumine, ükskõik mis ettekäändel, täpselt sama mis kommunismi propaganda tampimine meie inimeste ajju mõned aastakümned tagasi.

Oled sa siiski kunagi jõulude ajal kirikus käinud või seal patte andeks palunud?

Käin jõulude ajal meelsasti kirikus, see annab pühademeeleolule sära ja pidulikkust. Kuid astun kirikuuksest sisse vahel ka niisama. Süütan paar küünalt või istun veerand tunnikest ja mõlgutan mõtteid. Vahel nostalgilisi, vahel nurjatuid. Minu jaoks on see nagu rahustav teraapia ja hetk iseendale. Kohe kindlasti ei palu ma seal oma patte andeks. Elu ilma patuta oleks ise juba patt!

Ma ei ütleks, nagu ei usuks ma Jumalasse. Aga Jumal ei ole kindlasti minu jaoks mingi üleloomulik olend, kelle kantsiks on kirikud ning kelle poole tohib pöörduda vaid alandlikult lömitades. Minu Jumal elab minu südames.

Minu Jumal on minu kamraad ja seltsiline, kellega on kindel ja turvaline tunne mööda eluteed astuda.

Pigem tänan Jumalat õhtuti enne uinumist. Tänan teda taas kord ühe toreda päeva eest ning palun, et ta hoiaks oma valvsat silma peal ka kõigil minu lähedastel ja armsatel inimestel.

Mis seal Püha Vaimu kirikus siis tol ööl toimus - olid sa seal või mitte?

Loomulikult olin ma seal. Loomulikult oli seal ka DJ. Loomulikult voolas seal šampanja. Loomulikult me tantsisime. Loomulikult vallatlesime seal varavalgeni. Ja loomulikult ei kahetse nendest kahesajast inimesest, kes kohale oli kutsutud, seda mitte keegi, mina kõige vähem. Nali, nali - kõik oli tegelikult risti vastupidi.

Edasi loe artiklit ja vaata lisapilte ajakirja Kroonika paberversioonist!

Vaata ka skandaalset pildigaleriid! 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles