"Superstaari" žürii leidis Pärnust õ-kategooria klouni

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TV 3 show "Eesti otsib superstaari" kolmanda hooaja žürii: Mihkel Raud, Maarja-Liis Ilus ja Rein Rannap.
TV 3 show "Eesti otsib superstaari" kolmanda hooaja žürii: Mihkel Raud, Maarja-Liis Ilus ja Rein Rannap. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Kolmapäeva hommikul täitus Pärnu klubi Sunset sadade noortega, kes kõik ihkasid saada Eesti järgmiseks superstaariks.

Kujutlus, et lauljahakatised on umbselt täitnud kogu saali, peale selle koridorid, ei vastanudki tõele. Ööklubi on selleks küllalt suur, et igaüks saaks oma nurka kaduda.

Meeleolu oli mitmesugust: kes kõndis närviliselt edasi-tagasi, kes andis meigile viimast lihvi, kes harjutas laulda, kes istus tagasihoidlikuna varjatud kohas.

Kavalamad olid pika päevaga arvestanud, võttes kaasa kaardipaki, rüperaali või kitarri. Nende seltsis liikus aeg palju kiiremini edasi.

Igatahes oli õhus tunda närvilisust, lausa nii palju, et tekkis tunne, nagu astuks isegi žürii ette.

Töömehekombinesoonis Toomas Greenfeldt oli igatahes pabinas. Kuigi tema riietusest jäi mulje, nagu oleks ta otse töölt saatesse tõtanud, on see tegelikult esinemiskostüüm. „Et lauluga hästi kokku sobida," lisas superstaariks pürgija. Nimelt esitas ta Kukerpillide laulu „Autoohver".

Kuressaare poisilgi kiskus suunurk värisema, kui saatetiim temaga vaheklippi filmima tuli. Kuigi toimetaja esitas intervjueeritavale küsimusi, pidi poiss täislausetega rääkima, sest küsimusi eetrisse ei lasta. Niisiis saavad vaatajad teada, et noor saarlane alustab kokaõpinguid, kuid superstaarisaate võidu korral eelistab laulmist. "Kui ma võidan, valin kindlasti laulmise, sest saan koos Tanel Padariga plaadi teha," kõlas poisi viimane lause.

Seejärel paluti lauljahakatisel enda oskusi näidata. Kitarri saatel laulis ta Jason Mrazi "I'm yours", mille vapustav ettekanne paneb kindlasti kõik tüdrukud sulama. Kui tema kollast kaarti ei saa, siis ei kujuta ette, kes selle veel saama peaks!

Kollane kaart!

Sellest sai poiss hoo sisse, jätkates laulmist pärast kaamerate lahkumistki. Temaga tuli kaasa palju noori ning lõpuks kõlas üle Sunseti peosaali ühine ümin.

Kahjuks ei jagunud seda võlu kauaks ja varsti hakkasid konkurendid omaette edasi laulma - pilli tinistama. Kohati ei saanudki aru, millist viisijuppi kõrv püüdma peaks.

Teist aastat õnne proovima tulnud Sabrina Abdulajeval oli tänavu õnne ning ta hoidis näppude vahel kollast kaarti.

Kohtunikest tekitas temas enim ebakindlust Mihkel Raud. "Ta arvas, et ma võiks kõrgemalt laulda. Maarjalt sain "jah" ning Rannap oli kahevahel," rääkis Abdulajeva, et lõpuks otsustas žürii ikka positiivse vastuse kasuks.

Nähes kõiki neid noori, kes ihkasid saatesse kuulsust koguma pääseda, oli kohtunikel kollaseid kaarte jagada üllatavalt vähe: poole päeva peale, mil kuulata veel üle 50 laulu, oli laual vaid seitse kollast kaarti. Pole kindel, et kõik üldse välja jagatigi.

Kuulates kohtunikeruumist juba väljunud lauljate kommentaare, võis teha mitu järeldust. Mõne kandideerinu sõnutsi ei anta neile enam võimalust, kes eelmistelgi aastatel proovimas on käinud, samal ajal tõestas Sabrina vastupidist. Mõni tundub kohtunikele arg, teine jälle liialt julge. Tihti lähevad superstaariks pürginu ja kohtunike arvamus üksteisest lahku.

Vanad kalad

Arusaamast, et varem proovinutel pole võimalust, ei lasknud end heidutada Dmitri Kurilov ja Richard Shaumyan.

„Me oleme selle saate muidusööjad," ütlesid kolmandat aastat osalevad poisid. Shaumyan on aru saanud, miks tal varem hästi pole läinud. "No ma ei osanud laulda varem," naljatles edev noormees. Sel aastal on ta endas kindlam, kuna oma laulmine juba meeldib.

Kohtunikest tõstis Kurilov esile Maarjat, sest ta on uustulnuk. Veel ei teata, mida temalt oodata. Kardetud Mihkel Rauda lugesid mõlemad sõbralikuks. "Raud saab meestest aru," arvas Shaumyan.

Sel aastal peavad superstaariks pürgijad kõigepealt astuma eelžürii ette, kes otsustab, kas laulja üldse pääseb kohtunike juurde.

Kohtunikeruumis aga käis kõva vaidlus. Esimesena torkas kõrva otsese ütlemisega Mihkel Raua kommentaar: "Täna pole olnud veel silmatorkavaid asshole'e."

Sel aastal on žürii karmim kui varem. Vürtsi lisas Jaanus Nõgisto, kes iga laulja järel Rauale, Maarjale ja Rannapile muudkui meelde tuletas, et veel karmim peab olema. Raud arvas seepeale, et enne tuleb ikka vaadata, mis inimesega on tegu: kas talle võib öelda.

Õ-kategooria kloun

Siiski ei lasknud Raud Nõgistol endale seda kaua meelde tuletada ja pärleid hakkas kukkuma. "Sa näed täpselt sedamoodi välja, nagu sa kuuluksid mõnda poliitilisse erakonda", "peale su nime ma su etteastes midagi erilist ei märganud" või "sa oled nagu mõni õ-kategooria kloun, kes üritab Elvist parodeerida", tuli Raua suust värvikaid arvamusi.

Maarja-Liis Ilus, kes kohtunikelaua taga on esimest korda, võib ju laval leebe tunduda, kuid oma tööd teeb ta tõsiselt. „Selleks, et superstaariks saada, peaksid sa vähemalt viis korda paremini laulma," oli tema kommentaar ühele tütarlastest.

Isegi Rannap oli sel aastal üllatavalt konkreetne. „Sa oled nii viril ja võlts, meie otsime lauljaid, kes on laval nad ise!" ja „Otsi teine maneer omale!" teatas Rannap.

Nelja superstaariks pürginuga samal ajal kohtunikeruumis olles jäi mulje, et žürii ette astudes on peamine iseendaks jääda. See tundub küll hirmus, aga tegelikult ei tohi karta, sellest saab kohe aru.

Puhkepausi ajal võeti rannas üles paar klippi saatejuhtide Ithaka Maria Rahula ja Tanel Padariga. Hoolimata Padari supelkostüümist, ümbritsesid neid vaid võttegrupp ja mõni fotograaf, kiljuvaid fännide horde polnud kusagil märgata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles