Michael Jacksoni lugu müüb hästi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õige pea pärast Michael Jacksoni surma lisandus  tema järjekordne, juba 13. kuju ka Londonis asuva Madame Tussaud’ vahakujude muuseumi.
Õige pea pärast Michael Jacksoni surma lisandus tema järjekordne, juba 13. kuju ka Londonis asuva Madame Tussaud’ vahakujude muuseumi. Foto: SCANPIX

Popikuninga Michael Jacksoni ootamatu lahkumine 25. juunil muutis järgnenud nädalad pingeliseks kõigi jaoks, kes meedia- ja meelelahutusmaailmaga lähedalt seotud.



Viimati kaheksa aastat tagasi albumi välja andnud ja paljude jaoks juba kustunud täht vallutas ajalehtede esikaaned ja kõrged kohad plaadimüügiedetabelites.


Ärkasid ka kirjastajad ja ujutasid raamatuturu üle kõigega, mis Michael Jacksoniga seonduda võiks.



Maailma suurima veebipoe amazon.com andmetel täidavad Jacksonist pajatavad teosed pop-biograafiate edetabeli kogu esikümne.


«Ingliskeelsetel turgudel ilmusid Jacko-raamatud edetabelitesse juba juuli keskel,» räägib kirjastuse Fookus Meedia peatoimetaja Marii Karell. «Tegemist oli kirjastajatevahelise võidujooksuga – lõpptulemusena jõudsid raamatud juuli keskel mõnepäevase vahega müügile.



Fookus Meedia, kes üllitas kevadel esimese eestikeelse tõlke «Top Geari» naljahamba Jeremy Clarksoni loomingust, oli Eesti kiireim ka seekord. Kõvakaaneline raamat «Michael Jackson. Popikuningas 1958–2009» ilmus 4. augustil.



Helen Eelranna tekstidega raamat vaatleb lapstähe sirgumist piinatud muusikageeniuseks, kelle glamuurset ja kummalist elu saatsid arvukad skandaalid. Kirjastus alustas raamatu koostamist juulis ja see on siiani ainus eestikeelne Jacksoni biograafia. Rahva Raamatu edetabelis oli teos eelmisel nädalal 7. kohal. Kaht eesti keeles ilmunud raamatut popikuningannast Madonnast sellest tabelist ei leia.



Üle maailma on müüduim Jacksoni-raamat «Moonwalk», kuigi selle kordustrükki saab oktoobrini vaid ette tellida. Popikuninga 1988. aastal ilmunud autobiograafia, mille toimetaja oli traagilise elukäiguga presidendiproua Jacqueline Kennedy Onassis, ilmub uuesti 320-leheküljelisena.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles