Jaani kirikus kõlab reedel suvemuusika

, muusikasõber
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hanna-Liina Võsa esineb koos Lembit Saarsaluga Jaani kirikus.
Hanna-Liina Võsa esineb koos Lembit Saarsaluga Jaani kirikus. Foto: Sille Annuk

Suvi ei ole veel läbi. Selle kinnituseks kõlab reedel kell 19 Viljandi Jaani kirikus kontsert «Suvehaldjas».


Publiku ette astub «suvehaldjas» Hanna-Liina Võsa, keda pärast New Yorgi muusika- ja draamaakadeemia lõpetamist 2001. aastal võib põhjendatult nimetada Eesti esimeseks professionaalseks muusikalinäitlejaks. Muusikutest toetavad lauljatari Lembit Saarsalu (saksofonid), kes mullu tähistas kuuekümnendat sünnipäeva ja neljakümne viiendat tegevusaastat muusikuna, ning muusikaprodutsendist organist Merle Kollom (orel, klaver).

Kontserdil kõlavad Valter Ojakääru «Oma laulu ei leia ma üles», Eino Tambergi, Uno ja Tõnu Naissoo laulud filmist «Viimne reliikvia», Rein Rannapi «Maatütre tants» ja «Rahu», lisaks veel klassikalised aariad ja spirituaalid.

Kontsert lõpetab «MuusikaSündmuse» suvehooaja, mis pakkus kuulata ehedat Argentina tangot duo Ranas esituses ning Raivo Tafenau ja Villu Veski meelikõitvat duetti-duelli saksofonidel.

Sarja sügishooaeg algab pühapäeval, 4. oktoobril pärimusmuusika aidas Jamaica päritolu tippkoreograafi Russell Leon Adamsoni seatud kontsertetendusega «Changing Images», milles peale Adamsoni osalevad Ameerika ja Soome tantsijad ning muusika eest kannavad hoolt Lembit Saarsalu ja Rootsi ansambel Trio X.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles