Britid tulnukatega hädas?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Britid tulnukatega hädas?
Britid tulnukatega hädas? Foto: AFP / Scanpix

Suurbritannias nüüd avalikustatud UFO failides on mitmeid juhtumeid, kus kirjeldatakse tulnukatega kohtumisi.

Briti kaitseministeeriumi andmetel on kummaliste lennumasinate ja olendite nägemisi registreeritud sadu, kirjutab metro.co.uk.

Üks selline registreeritud juhtum leidis aset 1995. aastal Staffordshire`is, kus kaks poissi olevat sattunud kummalise olendiga silm-silma vastu.

Poiste sõnul väljus olen ümaralt objektilt, mis oli nii kuum, et selle läheduses olemine pani õhetama.

Poisid ruttasid pärast olendi nägemist politseijaoskonda sellest teatama. Politseinikud naersid poiste loo välja, öeldes, et tegemist võis olla lennukiga. Politseinikud siiski lisasid, et lapsed olid endast väljas ja hüsteerilised.

Lapsed joonistasid ka pildi, mida nad näinud olid.

Briti UFO failides on mainitud ka 1994. aastal Glastonbury festival ajal nähtut, kus osalejate sõnul oli põllul näha kahte helendavat olendit, kes püüdsid valgusähvatuste abil nendega suhelda.

Ühes teises juhtumis, mis leidis aset 1996. aastal kirjeldas noormees, kuidas tema liikumist jälgis mingi valguskiir. Siis aga kuulis häält, mis meenutas kassi kiunatust, enne kui valgussähvatused maapinda lõid.  Noormees avastas hiljem paigast kümne sentimeetri suuruse augu.

Politsei kinnitusel andis noormees neile asjast teada ning nad ei arva, et tegemist võis olla väljamõeldisega.

Suurbritannias oli ametlikel andmetel 1980. ja 1990. aastatel kokku 800 dokumenteeritud tulnukajuhtumit.

Briti kaitseministeerium on viimase kolme aasta jooksul hakanud rahva nõudmisel avalikustama siiani salajaseks peetud dokumente, milles kirjeldatakse seletamatuid nähtusi.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles