Kas Pärnu noortel on vabaajakeskusest savi?

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noortekeskuse klubi-kohvikus IN on avatud galerii. Pildil Pärnu tehnika- ja tööõpetuse maja fotoringi näitus.
Noortekeskuse klubi-kohvikus IN on avatud galerii. Pildil Pärnu tehnika- ja tööõpetuse maja fotoringi näitus. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Täna toimunud Pärnu avatud noortekeskuse lahtiste uste päev kukkus läbi, sest keskusega vaevus tutvuma vaid kümmekond noort ja kaks vanemat.

"Lahtiste uste päev ei kottinud mitte kedagi," imestas Pärnu avatud noortekeskuse ruumides tegutseva noortekeskuse MKE kuraator Toomas F. Aru. "Käisin kinos "Brünot" vaatamas ja kino oli noortest pungil. Kas tõesti ei huvita noori peale selle mitte miski?"

Aru viskas kivi ka lapsevanemate kapsaaeda, kes ei vaevunud tulema oma võsukestega tutvuma noortekeskuse pakutavate vabaajaveetmise võimalustega.

"Kus on nüüd need internetis kommenteerivad ja oma laste pärast muretsevad vanemad?" nõudis Aru. "Miks nad ei tulnud tutvuma, mida meil on lastele pakkuda? Reklaami sai üritusele piisavalt tehtud."

Vähese huvi üle avatud uste päeva vastu oli imestunud ka Pärnu avatud noortekeskuse juhataja Annely Reile.

"Meil on korralik spordisaal, kus noored saavad täiesti tasuta trenni teha, aga saal on täiesti alakasutatav," teadis Reile. "Noored saaksid koguneda keskuse kohvikus, käia kontsertidel, osaleda bändiproovides, pilliõppes ja paljus muus. Ootame isegi noorte ettepanekuid ringide avamiseks ja otsime siis võimalusel juhendaja. Noortekeskusel on Pärnu noortele väga palju pakkuda, aga osalejaid on vähe."

Reile teatel käib kooli ajal noortekeskusest läbi keskmiselt 60 noort päevas, ent juhataja kinnitusel võiks see arv olla kordades suurem.

Noortekeskuse MKE kõrval tegutseb majas teinegi noortekeskus Force Majore. Pärnu avatud noortekeskus asub aadressil Noorteväljak 2. Pärnu linn investeeris hoonesse noortekeskuse rajamiseks 4,8 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles