Ugala läheb vastu juubelihooajale

, kirjandustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalju Komissarovi lavastatud «Härra Punttilat ja tema sulast Mattit» mängitakse Ugala tiigi kaldal veel neli korda.
Kalju Komissarovi lavastatud «Härra Punttilat ja tema sulast Mattit» mängitakse Ugala tiigi kaldal veel neli korda. Foto: Tarvo Vridolin

Eile sai Ugala teatri pere pärast kollektiivpuhkust taas kokku, et alustada ettevalmistusi teatri 90. hooajaks.


Teatri näitetrupist on lahkunud Juss Haasma ja Jaanus Kask, kes jätkavad Ugalaga koostööd rollilepingu alusel. Uusi näitlejaid trupiga liitunud ei ole.



Peakunstniku kohale asub alanud hooajal Jaanus Laagriküll, kes on Ugalas juba töötanud. Praegu repertuaaris olevatest lavastustest on tema kujundatud «Keisri hull», «Börs ja Börsitar», «Kolm õde» ja «Küünlad põlevad lõpuni».



Oleg Titov alustas proovisaalis tööd algava hooaja esimese uuslavastusega, Andrus Kivirähki lastenäidendiga «Limpa ja mereröövlid».



Sellele lustakale ja fantaasiaküllasele loole, milles osaleb suur osa Ugala trupist, teeb kujunduse Jaanus Laagriküll ning muusika loob Üllar Priks. Publiku ette jõuab «Limpa» 2. oktoobril suures saalis.



Algasid proovid ka Lotta Lottassi «Kogujatega», mille lavastab Taago Tubin. Osades on Tanel Ingi ja Janek Vadi. Kummalist tõsielufaktil põhinevat tragikoomilist lavalugu hakatakse mängima Ugala lähistel Hariduse tänaval asuvas vanas tehasehoones.



Vanad viljandlased mäletavad seda lennukitehasena, pisut nooremad Talleksi tootmishoonena, ent paljudele on tegemist täiesti avastamata paigaga.


Publiku ette jõuab «Kogujad» 8. oktoobril.



Hooaja esimesel poolel esietendub Ugalas veel Kay Pollaki «Nii nagu taevas»


Ingo Normeti lavastuses. Jõuluetendus valmib Leino Rei käe all.



Lisaks etenduste andmisele on Ugalal plaanis avada iga kuu viimasel laupäeval huvilistele teatrikohviku uksed. Igal kohvikuõhtul pakuvad teatritegijad oma retseptide järgi valmistatud hõrgutisi ning sinna kõrvale ka midagi hingele ja vaimule. Kohvikumuusika on Viljandi muusikutelt ning kindlasti saavad täiendust ka kohvikuliste teadmised Viljandist ja Ugalast.



Algava hooaja esimesed etendused annab Ugala juba täna ja homme, mil Ugala tiigi kaldal mängitakse suvelavastust «Härra Punttila ja tema sulane Matti». Veel saab seda etendust näha 21. ja 22. augustil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles