Lennukikaaperdaja pääses Heathrowle tööle

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennufirma British Airways kontor ja lennuk
Lennufirma British Airways kontor ja lennuk Foto: AP / Scanpix

Suurbritannias tekitas imestust juhtum, kus lennukikaaperdamises süüdi mõistetud mees sai loa töötada Heathrow lennuväljal.

Juhtum tuli päevavalgele möödunud nädalal, kui  Heathrow lennujaama politsei pidas viienda terminali lähedal kinni niinimetatud mustalt taksoteenuste pakkumises kahtlustatava isiku, kirjutab AFP.

Kahtlus ei leidnud kinnitust, kuid seda enam pakkus politseile huvi mehe isik.

Auto roolis oli Nazamuddin Mohammidy, üks terroristidest, kes kaaperdas 2000. aasta novembris Afganistani siselennul olnud Boeing 727 ja sundisid selle pilooti lendama Suurbritanniasse ning maanduma Londonis Stanstedi lennuväljal.

Lennuväljapolitseile oli üllatuseks, et Mohammidyl on British Airways lennufirma läbipääsuluba. Nimelt töötab mees selle lennufirma kontoris koristajana.

Nazamuddin Mohammidy ja ta kaaslaste 2000. aasta lennukikaaperdamine lõppes sellega, et terrorismivastase võitluse erirühm ründas lennukit ja sai selle oma valdusesse. Politsei vabastas kõik 173 reisijat ja 14 meeskonnaliiget.

Lennukikaaperdajad mõisteti 2002. aastal süüdi ja nad läksid trellide taha, kuid pärast 15 kuu pikkust vangistust nad vabastati kohtus tehtud tehnilise vea tõttu.

Kohtu selline otsus tekitas brittides viha ja sellesse oli sunnitud sekkuma ka toonane Suurbritannia peaminister Tony Blair. Blair nimetas kohtu otsust terve mõistuse vastaseks.

Möödunud nädalal jõudis Mohammidy siiski jälle trellide taha, kuna mees oli vabaduses kautsjoni vastu. Nimelt sattus mees korrakaitsjate vaatevälja kaaslase peksmise tõttu.

Mohammidy ei jõudnud siis kohtu ette, kuna oli kohtule andnud vale aadressi.

Endine lennukikaaperdaja  oli mitu kuud töötanud puhastusfirmas, mille klientide hulka kuulub ka British Airways.

Mohammidy seekordne juhtum tekitas brittides uuesti viha.

«Riigis, kus endisel lennukikaaperdajal lubatakse töötada lennujaamas, on midagi tõesti mäda,» arvas üks selle saareriigi elanikest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles