Reikopi ja Välba uus telesaade võtab päevasündmused kokku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anu Välba ja Marko Reikop
Anu Välba ja Marko Reikop Foto: Peeter Langovits

Algaval telehooajal jätab ETV tuntuim saatejuhtidepaar Anu Välba ja Marko Reikop «Paariga» hüvasti ja hakkab juhtima igapäevast meelelahutus­likku saadet «Ringvaade».

Välba sõnul on saade mõeldud inimestele, kes tahavad õhtul töölt koju jõudes päevale tagasi vaadata. «Ja neile, kellele on konti mööda meie varem tehtud saated,» lisas ta.

«Me teeme kõik selleks, et vaataja saaks tibakese infot, killukese meelelahutust ning juhatame sisse ETV prime time’i ja uuenenud «Aktuaalse kaamera»,» märkis Välba.

Saates kommenteeritakse päevakajalisi sündmusi ja näidatakse lustakaid videolõike. Lisaks otsitakse praegu meeskonda veel ühte reporterit, kes hakkab tegema eksperimente ja reportaaže stuudiost väljas.

Eetris iga päev


Välba jaoks on uue projekti puhul eriline see, et eetris ollakse iga päev. «Mitte hommikuti, vaid õhtuti,» ütles Välba, kes juhtis koos Reikopiga pikka aega ka igapäevast hommikusaadet «Terevisioon».

«Selline kooslus on eelkõige meile endile kõige käe-, et mitte öelda tööpärasem,» tõdes saatejuht. «Nii saavutame kõige telepärasema tulemuse, sest oleme loomult üsna erinevad ajakirjanikud ja õppinud aastate jooksul üksteist päris hästi täiendama.»

Kaua tehtud kaunikene


«Ringvaadet» on ette valmistatud juba selle aasta jaanuarist. «See tähendab, et on olnud küllalt pikk ettevalmistusaeg, aga ka põdemise ja kahtluste aeg,» märkis Välba. «Nüüd on juba enam-vähem pilt ees ja katsume selle mõne nädala pärast ka vaatajatele edastada. Aga väike värin on ikka sees,» nentis populaarne saatejuht.

Saate formaadi on koos välja töötanud toimetajad Marii Karell ja Reimo Sildvee, toimetuse juht Mart Normet, produtsent Helen Valkna ja ETV pearežissöör Rene Vilbre.

Välba tunnistas, et tegelikult on tal «Paari» lõpetamise pärast ikkagi natuke kahju. «Saime selle paari aastaga üllatavalt hästi käima ja kui meile pakuti nüüd igaõhtust saadet, siis kahtlesime kaua,» meenutas ta.

 «Kuid väljakutse oli täpselt nii suur, et meid õiges suunas tööle panna ja pärast pikka mõtlemist kaalus kauss «Paari» lõpetamise ja uue projekti alustamise kasuks.» 

Uus saade ETV-s
«Ringvaade»

•    Juhid Anu Välba ja Marko Reikop
•    Toimetajad Marii Karell ja Reimo Sildvee
•    Režissöörid Eva-Katariina Taimre ja Tarvo Mölder
•    Produtsent Helen Valkna

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles