Hilissuvisele kinoekraanile jõuab Metropolitani ooperite paremik

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmitri Hvorostovski aktsioonis.
Dmitri Hvorostovski aktsioonis. Foto: TopFoto/SCANPIX

Kinokett Forum Cinemas toob augustis ja septembris ekraanile seitse viimaste hooaegade populaarsemat New Yorgi Metropolitani ooperi lavastust.


Esimesena on 12. augustil kavas Puccini «Madama Butterfly», mille lavastaja on mullu lahkunud filmirežissöör Anthony Minghella. Nädalaste vahedega järgnevad Rossini «Sevilla habemeajaja», Donizetti «Rügemendi tütar», Puccini «Boheem», Tšaikovski «Jevgeni Onegin» (osades Renée Fleming ja peagi Tallinnas esinev Dmitri Hvorostovski), Mozarti «Võluflööt» ja Bellini «Puritaanid».



Võimalus on näha ja kuulata selliseid ooperimaailma tähti nagu Anna Netrebko, Renée Flemming, Natalie Dessay, Ramon Vargas jt.



Tegu on mullu ka Eestis käivitunud ooperi otseülekannete «The Met: Live in HD» suvise eriprogrammiga, mille käigus jõuavad ekraanile salvestused. Tavapärane otseülekannete hooaeg algab oktoobris.  Lõppenud hooajal transleeriti Metropolitani ooperi lavastusi 36 riigi 868 kinno – kokku vaatas neid 1,6 miljonit inimest.



Ooperiprogramm jõuab ekraanile Tallinna kobarkinos, Tartu Ekraanis ja Narva Forum Cinemas Astris.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles