Galerii: Alev Ström, Riisalu ja Sal-Saller korraldasid saunabussipikniku

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Leinatamm
Tarmo Leinatamm Foto: Karli Saul

Sõprade Tuuri alguse puhul korraldasid armastatud meelelahutajad eile valitutele väljasõidu disko-saunabussiga.


Piknikubuss väljus Radisson hotelli tagusest parklast, pardal koos külalistega Alev Ström (Peeter Oja), Tarmo Leinatamm, Aivar Riisalu, Henrik Sal-Saller, teised tuurimuusikud ning neid saatvad persoonid.

Vestlus diskosaunabussis oli kantud tõsistest toonidest. Majanduseksperdid Ström ja Leinatamm analüüsisid põhjalikult olukorda finantsturgudel ning avasid teadmishimulistele kuulajatele mõistete masu, täpe ja pupu sügavama filosoofilise olemuse.

Sellistel sügavmõttelistel teemadel diskuteerides jõudis karastusjookidega ohtralt varustatud piknikubuss Türisalu pangale, mis on teatavasti ainus majanduslangusest puudutamata pank Eestis.

Seal pöördus Aivar Riisalu kohalviibijate poole lühikese kõnega, milles ta selgitas materiaalsete väärtuste tegelikku sisu: «Kord rääkis mulle üks vanem mees, kuidas ta enne Esimest maailmasõda ohtralt raha kogus. Sõja ajal muutus raha väärtusetuks ning hinda läks toit, aga too mees ei saanud oma kapitäite rahaga midagi osta.»

«Süüa said need, kellel oli asju, mida toidu vastu vahetada,» ütles Riisalu õpetlikult. «Seega, tähtis pole raha, vaid hoopis asjad!»

Seltskond jõudis Tallinnasse tagasi kaotusteta, ehkki mõned sündmusel osalenud seisid korduvalt ja väga lähedal Türisalu panga kriitilisele piirile. Vaimuvalgust ja ihulist karastust saanud osalesid tänasid korraldajaid südamlikult.

Sõprade Tuur sõidab mööda Eestit ringi 7.-16. augustil. Esinevad vanad sõbrad Meie Mees ja Smilers ning uusi sõpru otsib ansambel Traffic. Sõprade ühendkoore juhendavad Tarmo Leinatamm ja Peeter Oja, enesekoolituse kursuse viib läbi suhtekorraldaja ja koolitaja Alev Ström, oma esimese suurema ülesastumise teeb Bläck Rokiti õde LaToya Rokit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles