Madonna saabub Tallinna kahe lennukiga

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gulfstream V, pildil olev lennuk pole Madonnaga seotud.
Gulfstream V, pildil olev lennuk pole Madonnaga seotud. Foto: BuzzFoto.co

Tallinna Lennujuhtimiskeskuse andmetel saabub megastaar täna Tallinna lennujaama mitte ühe, vaid kahe eralennukiga.


Laulja ja teda saatvad isikud kasutavad ameerika firma Gulfstream Aerospace'i toodetud lennukit Gulfstream V ja prantsuse tootja Dassault Aviationi lipulaeva Dassault Falcon 7X.

Dassault Falcon 7Xi esitleti maailmale esimest korda 2005. aasta Pariisi lennunäitusel. Lisaks kolmele meeskonnaliikmele suudab standardversioonis äriklassi reaktiiv kanda 12 reisijat. Lennuki reisikiirus on 900 km/h ja lennuulatus 11 000 km.

Maailmas on praegu 165 seda tüüpi lennukit. Standardvarustuses 7X maksab ligikaudu 50 miljonit dollarit.

Kahe piloodi poolt juhitav Gulfstream V tõusis esimest korda õhku 1995. aastal, praeguseks on toodetud 191 lennukit. Masin võtab konfiguratsioonist olenevalt pardale 14-19 reisijat ja suudab nad viia kiirusega 904 km/h kuni 10 700 km kaugusele.

Gulfstream V on populaarne nii tsiviilkäibes kui lennuväes. Lisaks äriettevõtetele, riigivalitsejatele ja meelelahutustegelastele kasutavad selle lennuki militaarversiooni Iisraeli, Jaapani, Kuveidi, Kreeka, Saudi Araabia ja USA õhujõud.

Väiksema versiooniga Gulfstream IV lendavad näiteks Angelina Jolie ja Brad Pitt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles