Kambodžas keelati Miss Maamiin iludusvõistlus

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miss Maamiin iludusvõistluse kandidaat
Miss Maamiin iludusvõistluse kandidaat Foto: AP / Scanpix

Kambodža valitsus keelas sellel nädalal toimuma pidanud Miss Maamiin iludusvõistluse, nimetades seda üritust puudega inimeste solvamiseks.

Valitsuse teates seisab, et see iludusvõistlus on irvitamine maamiinide tõttu kannatanute üle, kirjutab AP.

Valitsuse pressiesindaja Khieu Kahanarithi sõnul ei saa nii ebamoraalselt võistlust korraldada.

Kambodža sotsiaalministeerium saatis möödunud nädalal Miss Maamiin võistluse korraldajatele kirja, kus teatati võistluse keelamisest, kuna see «alandab ja solvab maamiinide tõttu vigaseks jäänuid».

Miss Maamiin iludusvõistlus pidi toimuma selle nädala reedel. Võistluse ametlikul leheküljel seisab, et seda üritust toetab ka sotsiaalministeerium, naiste asjade ametkond ning mitmed heategevusorganisatsioonid.  

Lehekülg rõhutab, et seda võistlust korraldatakse maamiinide tõttu kannatanud naiste eneseusu tõstmiseks ning maamiinide teadvustamiseks laiadele massidele.

Leheküljel on üleval ka 20 võistleja fotod. Naistel vanuses 18 – 48 eluaastat on kunstjalg, kuna selle jala nad kaotasid maamiini tõttu.

Esimene Miss Maamiin võistlus toimus 2007. aastal Angolas.

Kambodžas arvatakse pikaajalise kodusõja tõttu olevat  4 – 6 miljonit plahvatamata maamiini. Igal aastal hukkub maamiinide tõttu sadu inimesi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles