Online-intervjuu: vastas Liis Lass

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liis Lass
Liis Lass Foto: Marianne Loorents / SL Õhtuleht

Meelelahutusportaali Elu24.ee lugejate küsimustele vastas miss, ilmatüdruk ja meediategelane Liis Lass.

Kuidas suudad üle olla kibestunud kadetsejatest ja rivaalitsejatest? Kas oled enesekindel inimene?
Juba päris pisikeses eas on inimeses sellised emotsioonid nagu kadedus ja viha, kibestumus ja pahatahtlikkus. Mõnes vähem, teises rohkem. Elu on õpetanud sellistest mitte väga palju välja tegema.

Palju ma sellega kokku ei puutu, ehk puutuks siis, kui loeks meeleheitlikult kommentaare ja huvituks veel väljakujunemata inimeste arvamustest. Minu jaoks on see bullshit, tean väga hästi kes olen ja meedia meeleheitlikud püüdlused minust lolli blondiini teha ajavad juba naerma.

Olen hakanud leidma rahuldust sellest, kui suudan mõne kibestunud kommenteerija või anonüümse ajakirjaniku harja oma järjekordse õnnestumisega veel punasemaks ajada.


Kas sa ei arva, et liigne enesekindlus võib kahjuks tulla?

Arvan. Oleks Liis Lass peale oma esimese missivõistluse võitmist suu kinni hoidnud, poleks teda enam meedias olemas ja poleks ka seda tülikat küsimuste vastamist siin…

Õnneks või kahjuks pole ma aga mingi nukk, kes pikali visates koheselt silmad kinni paneb. Tahan, et inimestele õpiksid eristama olulist ebaolulisest ja, et see kirju köögitoimkond Eesti meelelahutusajakirjanduses ükskord ära lõpeks.


Mäletatavasti keeldusid Galetini heategevuslikust aktipildistamisest põhjendusega, et sul on omad viisid kuidas heategevuses osaleda (nõudsid vist 25 000 pildistamise eest?). Peale seda proovisid osta.ee-s ja said naeruväärse summa. Kas kahetsed ka et nii mööda panid oma otsusega? Kui Galetin uuesti pakkumise teeks, kas seekord siis nõustuksid?
Ma ei tea millest tuleneb küsija kibestumus minu mitteosalemise parast Galetini fotosessioonis - tõenaoliselt on tegemist asjaosalisega, aga võin seda loomulikult ka uuesti põhjendada.

Esiteks leian, et oma ihu ja alastuse eksponeerimine, ka heategevuse eesmärgil, on kõige radikaalsem head tegemise vorm ja ma ei leia, et just see kõige õigem.

Kui eksponeerin avaliku elu tegelasena fotodel on ihu, siis ainult nendel juhtudel, kui mulle garanteeritakse kõikide minu nõudmiste täitmine, ka rahaliste. Ühtlasi tahan lisada, et alljärgnevalt ma madalalaubaliste küsimustele ei vasta.


Kelleks sa ennast pead? Mind ausalt huvitab.
Mul on miski mida sinul pole, anonüümne kommentaator. Mul on nimi - Liis Lass, ja isiksus.



Kui sulle antakse võimalus muuta üks asi Eesti haridussüsteemis, siis mis see oleks?
Rõhutaksin kodanikuõpetuse olulisust, sest teades oma rahva tõest ajalugu, saame tundma ka enda olemust ja kuuluvust.

Leian, et tugevdada tuleb kontrolli muukeelsete koolide programmide üle, sest õpetades venekeelsetes koolides lastele ühte ajalugu ja eesti lastele teist, ei ole meil mõtet kümne aasta pärast jälle integratsiooniprogrammi läbi kukkudes pead vangutada.

Rõhutaksin ka kutseõppe täiustamise vajadust ja panustama peaks veel ka infotehnoloogiasse. Nõuandeid oleks mul veel palju aga Elu24.ee lugejaid huvitab vast muu.



Mida Te arvate Eesti maksupoliitikast. Kas tulumaksu vähendamine tuleb peatada või mitte? Kas Teil on äkki mõni idee, mis maksu võiks kehtestada, et järgmine aasta riigi eelarve oleks ilusasti tasakaalus?
Senine madalate maksude poliitika on meile toonud tähelepanuväärse majandusliku edu ja senisest edukast poliitikast loobumine on minu arvates ohtlik.

Teadupärast riik tõstis käesolevast aastast meile kõigile tuntavalt aktsiise, kogusummas miljardite kroonide võrra aastas, usun et see on täiesti piisav.

Kui arvestada, et meil on umbes 25mld krooni eest reserve, seal hulgas pensionireserv, siis peaks see olema piisav et lähiaastatel mitte väga suurt muret tunda. Küll aga täna sündimata jäänud lapsed tekitavad meile probleeme 20 aasta pärast.


Kas sinu parim sõber on naissoost või meessoost?
Mul ei ole «parimat» sõpra. Hindan privaatsust liiga palju, et südameasju kellelegi teisele kurta või isiklikes asjades nõu küsida. Mul on palju lähedasi sõpru, enamus ehk tõesti naissoost.


Mis riietusega sa end kõige mugavamalt tunned?
Teksades, tavalises särgis, tosse ei kanna - kontsades.


Kas esimene tõeline armastus on ka inimene, kes jääb eluks ajaks südamesse. Või võib tulla uus elu armastus?
Esimene armastus jääb. Kui teine inimene aga liigselt muutub, või juhtuda ka, et hea mälestus saab üle kirjutatud ja järgi ei jää midagi.


Kas lollakad kommentaarid närvi ka ajavad? Kas loed kommentaare?

Vähe ei aja närvi või!? Üks anonüümne värdjakari, kelle argpükslikus ei luba oma tsitaati isegi nimega täiendada!

Vahel olen sattunud lugema, siis ikka tõmbab vererõhu üles, üldjuhul aga sülitan sellise asja peale! Sama sick on mobiiliga pildistamine ja mingi uus vihjamise komme väljaannetele. Sellega degradeerib inimene ennast minu silmis ikka tohutult..


Kas Sulle meeldib Elmarit kuulata hommikuti või õhtuti või kuulad Sa Elmarit hommikust õhtuni?
Hommikust õhtuni. Olen ta loomingu suur austaja.


Kuidas suhtud mitmenaisepidamisse?
Intelligentse inimese vajaduse vaheldus.


Mis sa arvad eesti meediast ? Ja kas sa usud Eesti eurolaulu «Leto Svet» edusse tulevasel Eurovisioonil?
Eesti meedia on tubli, kiire ja vaba. Meelelahutusmeedia eesotsas kollase meediaga on aga suur must plekk valgel taustal. Ennustan selle peatset muutumist, kuna varsti pole ka Kapa-Kohilas inimest, kes sopakate väljamõeldisi usuks.

Leto Svet? Ausalt öeldes, on see täielik jama ja lolluse võit. Väga kahetsusväärne.

Kui meedia avaldab sinu kohta vale informatsiooni, mida teed? Kas lähed närvi või naerad selle üle?

Varem olin valmis ajakirjaniku üles otsima ja metalliaegsete vahenditega talle selgeks tegema, kuidas asjad on ja olema hakkavad.

Nüüd olen aru saanud ja on aru saanud ka kergemeelsed ajakirjanikud, et avaldades lauslollust, astuvad nad lihtsalt suure reha peale.

 

 

Olite «Ärapanija» saates kord juhiks. Kuidas suhtute ärapanemisse?

«Ärapanija» on kihvti formaadiga saade. Vahel kihvatab, kui nad kellegi vastu oma naljadega väga üle piiri lähevad. Ma ei leia, et keegi neiu Aveli või kestahes, peaks olema avalik naerualune.

 

See näitab ainult ühiskonna nõrkust, mis laskub nii madalale, et lööb nõrgemat. Ärapanemine on üks sõja vorme. Kellegagi sõdides taandame ennast teise osapoole tasemele.

 

Kui vaadata siia samasse ja näha, et elu24 on avaldanud küsitluse, kas Vändra Aveli on ilus või mitte, on ta ennast minu jaoks taandanud samale tasemele, kus arvab Aveli olevat.

 

Vabandan, et võtan suhu inimeste nimesid, keda ei tunne. Leian aga, et liigategemist on meelelahutusmeedias way too much.

 

 

Tekkis selline küsimus, et kas oled kunagi kandnud nahktagi neetidega ja kuulanud eriti raju muusikat? Nooruspõlves lava ees hüpanud ja näppudega vehkinud. Olnud mõne kuulsuse hulluses ja seepärast seisnud/trüginud autogrammijärjekorras?

Ei ole. Olen suhteliselt rahumeelne olnud. Ükskord panin sada haaknõela teksadest läbi ja läksin välja. Naabrimutt vaatas viltu ja nii see viimaseks korraks jäigi. Pole minu rida.

 

 

Kas sina abielluksid pulmasaates?

Never. Jube mage.

 

 

Kas vahel ei tundu et võitled tuuleveskitega ja tavainimest ei olegi mõtet muuta?

Tunnen seda iga päev. Romantikuna loodan, et inimeses võiks võita võimust ligimese armastus ja võime lasta pretensioonitult teisel enda kõrval eksisteerida, ka endast paremal.

 

 

Millal sind laulmas kuulda ja näha võib?

Autoroolis, kui aknad lahti unustan. Kusjuures mulle on vähemalt viis korda helistatud ja pakutud a la “Äike päike” tüüpi hiti tegemist. Mis ise arvad, kas oleks tark tegu ära teha? 30 000.- eest? Hahaa.

 

 

Kas eesti kütusemüüjad kuritarvitavad sinu arust nafta tooraine hinnatõusu maailmaturul ära kasutades eesti inimese kaitsetust?

Mismoodi Eesti inimene kaitsetu on? Isikliku auto alternatiiv on teatavasti ühiskondlik hüvis – doteeritav ühistransport.

Justiitsminister Lang on küll avaldanud ajakirjanduses muret kartellikokkulepete pärast ja kardan, et tema informeeritusega inimene tugineb konkreetsetele faktidele nii, et kui tal on õigus, on see tõepoolest murettekitav. Hummerid tuleb Vectrate vastu vahetada..

 

 

Mida Sa elult loodad saada?

Kõike, mida ihaldan.

 

 

Kas Sa armastad ennast sellisena nagu oled, või tahaksid midagi muuta?

Olen rahul.

 


Kas Sa vahel igatsed oma vana elu ka taga, kui sa ei olnud veel kuulus, või sooviksid sa olla mitte kuulus?

Minu elu pole aastatega kuidagi muutunud ja ühtlasi liigub paremuse poole, seega pole mida igatseda.


Kas sulle meeldib Eestis elada? Kui jah siis miks?
Meeldib. Oma riik, oma aiaäärne tänav, oma kodu.


Elu24 seda vaevalt küsib, aga milles peitub sinu anne?
Elu24 küsis. Olen multitalent, kui soovid. Milles võistleme?


Kuidas suhtud a) homodesse, b) lesbidesse c) transvestiitidesse?
Ma ei mõista neid.


Kas ja kui siis missugused naised sulle tänaval (positiivselt) silma jäävad? Kas ja kui, siis missugustele lausa vaatad järgi?
Mulle meeldivad ilusa näoga, peenikesed, ilusate pikkade juustega, pikkade jalgadega ja suurte rindadega naised. Eriti lahe oleks, kui see ilu rääkima hakates kolinaga küljest maha ei kukuks. Olen ka järgi vaadanud. Sobib?


Kas tahaksid, et sul oleks oma saar?
Pole sellele mõelnud. Suurt vajadust saart OMADA ei ole.


Mis raamatud üksikule saarele kaasa võtaksid?
Viimase paki Päevalehe ja Äripäeva raamatuklubi raamatuid, need lugemata.


Mida arvad religioonist, kas pead seda vajalikuks?
Kuna tegemist on niivõrd olulise ja suure osaga inimkonna kultuurist ja arengust siis suhtun sellesse teemasse kerge ettevaatlikkusega.

Olen ise aga teistsuguse inimkonna tekkeloo uskuja, seega jätan küsimuse vastuse lahtiseks. Hea, kui osale inimestest religioon eksisteerida aitab.


On Sul ka mingeid spets ilunippe? Näiteks kuidas hea välja näha peale raju peoõhtut vms... Eks meil kõigil ole omad võtted, aga sind pole kunagi paistes silmade või sorgus juustega nähtud!
Nähtud pole sellepärast, et raadios polnud varahommikul kaameraid. Värske jume jaoks (kasutan enne pildistamisi) aitab lume- või jäämask näole saunas. Kõige parem ilunipp on aga säravad silmad ja selle saab enesekindluse ja armsate inimeste abiga!

Kes oli VHK's (Vanalinna Hariduskolleegiumis – toim.) su lemmikõpetaja?
Neeme Põder - eesti keel ja kirjandus. Väga tore inimene.


Kui peaksid elama ühe päeva metsa keskel talus koos loomadega, sul ei oleks arvutit, telekat, autot ega raadiot. Mida teeksid?

Vaataksin, mis talu ka sain, kontrolliksin loomade elurõõmu, naudiksin maaelu ja tuleksin homme tagasi.


Mis on New Yorgi pealinn?
Krüsanteem.


Ära pane tähele neid lolle küsimusi. Aga tahaks teada… Kuulsin, et käisid Hulk Hoganiga Gröönimaal suusatamas. Kas see vastab tõele?
Jah, ma olen tema tütar keda ta tagumikust näpistas. Ei pane tähele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles