Sel reedel toimuva The Birthday Massacre kontserdi erikülaliseks on Sinine

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ansambli Sinine juhtfiguur Mauno Meesit
Ansambli Sinine juhtfiguur Mauno Meesit Foto: Martin Siplane

Sellel reedel, 31. juulil, klubis Tapper toimuva Kanada ansambli The Birthday Massacre kontserdi kodumaiseks erikülaliseks on äsja maineka Saksa plaadifirmaga lepingu sõlminud alternatiivelektroonika bänd Sinine.

Kontserdil astub üles lisaks Raggedy Angry Kanadast. Üritus on vanusepiiranguta.

 «Osa muusikast on mõeldud meelelahutuseks. Osa muusikast on kunst. Osa kunstist on meelt lahutav. Sinise muusika on kindlasti kunst ja samas ka oma aususe ja sügavusega põnev ja meelt lahutav rännak läbi lugude,» kommenteerib Adrian Hates, uhke plaadifirma omanik, millega Sinine kokkuleppele jõudis.

Accession Records on tänaseks üks maailma mõjukamaid omasuguste seas ning omab tugevat levitusvõrku ja koostööpartnereid nii Euroopas kui Ameerikas.

«Accession Records oli absoluutselt esimene firma kellega oleksin soovinud koostööd teha, kuid loomulikult ei hakanud ma sel hetkel sellest unistamagi. Täna on see reaalsus!» kommenteerib Sinise muusika autor Mauno Meesit. Ligi aasta kestnud läbirääkimiste tulemusena ilmub sügisel Sinise täispikk album.

Torontost pärit üks tuntumaid moodsa elektroonilise muusika artiste The Birthday Massacre on võitnud viimase dekaadi jooksul publiku poolehoidu nii gootirokkarite kui synthpopi ridadest. Bänd ise nimetab end audiovisuaalseks projektiks, mis hõlmab erinevaid loominguvorme, sulatades need muusikažanrite ja kujutiste värvikaks seguks.

«Püüame kontserdil edastada mitmetahulise ja unikaalse elamuse, ühendades kujutavat kunsti ja helisid, moodi ja näitemängu. Meie loodud maailm ammutab jõudu emotsioonidest, mälestustest, satiirist, õudusest, romantikast, fantaasiast, nostalgiast ja tragöödiast.»

The Birthday Massacre on senise tegutsemisaja jooksul välja andnud kolm stuudioalbumit. Seni peamiselt Põhja-Ameerikas ja Euroopas esinenud bänd jõuab Eestisse esmakordselt «Walking With Strangers 2009» tuuri raames.

Reedest kontserti soojendab samuti Kanadast pärit otsekoheste laulutekstidega elektroroki bänd Raggedy Angry.

Piletid klubis Tapper toimuvale kontserdile on müügis kõigis Piletilevi müügipunktides ja Statoili teenindusjaamades hinnaga 350 krooni. Uksed kontserdile avatakse kell 19 ja üritus on vanusepiiranguta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles