Akadeemias lõppes tudengite vastuvõtt

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aasta tagasi lavakunstide osakonnas valguskujundust õppima asunud Sander Põllu ning tulevane teatri videoja multimeedia spetsialist Laura Romanova kinnitavad, et vastuvõtukatsed olid sama põnevad, kui on valitud eriala. Kuu aega enne õppetöö algust on noored platsis, et kooliajaks korter leida.
Aasta tagasi lavakunstide osakonnas valguskujundust õppima asunud Sander Põllu ning tulevane teatri videoja multimeedia spetsialist Laura Romanova kinnitavad, et vastuvõtukatsed olid sama põnevad, kui on valitud eriala. Kuu aega enne õppetöö algust on noored platsis, et kooliajaks korter leida. Foto: Liis Saar

Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemias lõppes vastuvõtt päevasesse õppesse ning esimest korda on selles koolis võimalik alustada magistritaseme õpinguid.


Tartu ülikooli haridusteaduskonnast toodi Viljandisse muusikaõpetaja magistriõppekava, mille päevases õppes asub tudeerima kuus inimest.
Kultuuriakadeemia õppedirektori Harry Illaku sõnul kaaluti ületoomise otsust pikalt.

«Tartus oli see õppekava mitu aastat alakoormatud. Et Viljandis on muusikavaldkond bakalaureuseõppes kaetud, oli loogiline sellega Viljandisse liikuda,» selgitas ta.

Illak lisas, et magistrantidega hakkavad tegelema kohalikud pedagoogid.

Kultuuriakadeemia rakenduskõrgharidus- ja bakalaureuseõppesse võeti 127 kandideerinut.

Õppetalitluse juhataja Kat­rin Tambet ütles, et tänavu on riigieelarvelistel kohtadel õppijaid rohkem: mulluse 96-ga võrreldes 109.

Kõige suurema konkursiga oli teatrikunsti eriala, mille sisseastumiskatsetel osales 74 noort.

Sügisel alustavad õpinguid 16 tulevast teatritegijat: 13 riigieelarvelisel ja kolm riigieelarvevälisel kohal.

Traditsiooniliselt oli väga populaarne kultuurikorraldus, mida 54 eksamil osalenust asub 14 õppima riigieelarvelisel ja kaheksa riigieelarvevälisel kohal.

Kõige rohkem, 25 võeti õppijaid huvijuhi-loovtegevuse õpetaja erialale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles