Szigeti festival pakub avastamisrõõmu ka kõhnema rahakotiga muusikasõbrale

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sziget Festival 2008
Sziget Festival 2008 Foto: Sziget Festival

Ungari pealinnas Budapestis toimub 12.-17. augustini üks Euroopa ning kogu maailma suurimaid kultuuri – ja muusikafestivale Sziget festival, mis võimaldab teiste hiigelfestivalidega võrreldes märksa soodsama hinnaga näha maailma tippmeelelahutajaid.

Obudai saarel asuvas 76 hektari suuruses pargis toimuv megaüritus pakub enam kui tuhandet üritust 55 erinevas paigas ning üritust külastab igal aastal enam kui 80 000 muusikasõpra nii Euroopast kui kaugemalt.

Teiste Euroopa suvefestivalidega võrreldes pakub Sziget vaieldamatult kõige mitmekesisemat programmi, pakkudes külastajatele alternatiivrokist, raskemast rokist, popmuusikast, hiphopist, metalist, maailmamuusikast ja elektroonilisest muusikast koosnevat valikut.

Sel aastal astuvad festivalipubliku ette sellised esinejad nagu Faith No More, Manic Street Preachers, The Prodigy, Placebo, Fatboy Slim, The Offspring, Snow Patrol, Klaxons, Bloc Party, Ska-P, Maxïmo Park, The Subways, The Ting Tings, Buena Vista Social Club, Paul Oakenfold, Armin van Buuren ja paljud teised.

Lisaks populaarsemale muusikale pakutakse inimestele ka erinevaid klassikalise ja folkmuusika kontserte, filmiseansse, teatrietendusi ja stand-up koomikute esinemisi. Igal õhtul juhatavad meeletud tantsupeod festivalirahva sujuvalt läbi öö järgmisesse päeva.

Festivali pileti eest tuleb käia välja 188 eurot, mis on märkimisväärselt odavam näiteks Roskilde festivali piletist. Vastupidiselt mitmetele teistele festivalidele sisalduvad Szigeti festivalil kõik peamised teenused (tualetid, duši kasutamine, pagasihoid, telkimine, arstiteenused jne.) juba piletihinna sees.

Söök ja alkohoolsed ning mittealkohoolsed joogid maksavad üritusel samuti teiste megaüritustega märgatavalt vähem – õlletoobi saab kontserdikülastaja kätte umbkaudu 25 krooni eest ning kergema kõhutäie eest tuleb välja käia umbes sama suur summa.

Täpsemat infot festivali ja festivalipiletite soetamise kohta saab Szigeti festivali koduleheküljelt aadressiga www.szigetfestival.com

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles