28. juuli - 2. august

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Möödunud nädala ilusamad ilmad olid nädala teises pooles. Kõige soojem oli neljapäeval ja reedel, mil Mandri-Eestis ulatus õhusoe 24...26 kraadini.

Ka nädalavahetusel ulatusid päevased temperatuurid vaatamata mõningasele hoovihmale 22...24 kraadini.


Lähipäevil püsib mõõdukalt soe ilm, hoovihmadest aga pääsu pole. Tänaseks toob väike kõrgrõhuhari meile vahelduvalt pilves olulise sajuta ilma. Puhuvad nõrgad läänetuuled ning sooja tuleb 19...23 kraadi.

Homme levib Läänemerelt Eesti kohale hääbuv madalrõhulohk, mis toob niiskemat õhku. Öösel on taevas vahelduvalt pilves, kohati võib sadada hoovihma. Puhub nõrk lõunatuul ning sooja tuleb 12...16 kraadi.
Homme päeval püsib vahelduv pilvisus, hoovihma sajab aga mitmel pool, kohati on ka äikest. Puhub nõrk läänetuul ning sooja tuleb 18...23 kraadi.

Neljapäeval tugevneb Skandinaavia põhjaosas kõrgrõhkkond, meil selle lõunaservas on vähe või vahelduvalt pilves olulise sajuta ilm. Nõrk tuul puhub öösel loodest ja päeval läänest. Öine õhutemperatuur jääb +8...+13 kraadi vahele, päevane tõuseb aga +20...+26 kraadini.
Reedel levib Lõuna-Skandinaaviast Läänemerele väike madalrõhkkond, mille idaosa kujundab meie ilma. Taevas on vahelduvalt pilves, öösel sajab hoovihma peamiselt Lääne-Eestis, päeval on sajuvõimalus juba mitmel pool, võib olla ka äikest. Öösel puhub nõrk lõunatuul, päeval mõõdukas läänetuul. Sooja tuleb 9...14 kraadi öösel ning 18...23 kraadi päeval.

Nädalavahetusel on hääbuv madalrõhukese Eesti piirkonnas. Oodata on vahelduva pilvisusega ilma, öösiti sajab hoovihma vaid kohati, päeval on sajuhooge mitmel pool ja nendega võib kaasneda äike. Puhuvad nõrgad või mõõdukad läänetuuled.
Öösiti on õhusooja 8...13, päeviti 17...22 kraadi. Pühapäeval võib kohati sooja tulla kuni 24 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles