Bigaamiat harrastanud naisele määrati tingimisi karistus

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emily Horne
Emily Horne Foto: AFP / Scanpix

Suurbritannia Manchesteri kohus määras viis korda abiellunud, kuid mitte ükski kord lahutanud naisele tingimisi karistuse.

30-aastane Emily Horne abiellus 23. eluaastaks nelja mehega ja võttis iga kord mehe perekonnanime, et mitme mehega abielus olemine ei paljastuks, kirjutab abc.net.au.

Endisest modellist Horne`ist sai hiljem pornostaar.

Kohtunik Mushtaq Khokhari sõnul on Horne manipuleerija, kes häbistab abielu.

Kohtunik selgitas, et säästab naise vanglast, sest naine on allunud talle määratud psüühiaatrilisele ravile.

Kohus lasi uurida Horne`i vaimset tervist ning eksperdid avastasid tal bipolaarse häire.

Bipolaarne meeleoluhäire ehk bipolaarne häire (varasem nimetus maniakaal-depressiivne psühhoos) on psüühikahäire, mille puhul vahelduvad kõrgenenud meeleolu, aktiivsuse ja energiaga perioodid ning meeleolu, aktiivsuse ja energia alanemine.

Horne´i advokaadi Paul Hodgkinsoni sõnul naine kahetseb, et tegi temaga abiellunud meestele haiget.

«Meeleoluhäire tõttu oli tal keerulisi vaimseid probleeme. Tal on kahju selle pärast, mis juhtunud on ning vabandab tema abikaasadeks olnud meeste ees,» selgitas advokaat.

Horne abiellus esimest korda 1996. aastal, oma 18. sünnipäeval sõduriga.  Järgmine abielu leidis aset 1999. aastal ja abikaasaks oli pankur.  Kolmas abielu sõlmiti 2000. aastal veebdisaineriga. Peale neid sõlmis naine veel kaks abielu.

Kohtus paljastus, et pärast oma õe surma 2007. aastal abiellus Horne oma viienda mehega, keda ta oli tundnud neli kuud. Politsei hakkas bigaamiat harrastava naise vastu suuremat huvi tundma, kui paari teed lahku läksid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles