Festival tõi kokku tuhandeid õnnelikke inimesi

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
XVII Pärimusmuusika festival tõi Viljandi rahvast täis.
XVII Pärimusmuusika festival tõi Viljandi rahvast täis. Foto: Kenno Soo

Lõppenud XVII Viljandi pärimusmuusika festival meelitas nelja päeva jooksul Viljandisse tuhandeid pärimusmuusika sõpru.


Mitmekülgsest programmist sai osa üle 23 000 inimese, neile lisaks kuuluvad festivali juurde alati ka rohelise lava tasuta programmi nautlejad ning oma oskusi demonstreerivad tänavamuusikud.

Festivali pealik Ando Kivibergi sõnul jäid tegijad tänavuse pärimuspeo õhustikuga ülimalt rahule. «Heade ja õnnelike inimeste kontsentratsioon oli neil päevil Viljandis väga kõrge, mistõttu tahan südamest tänada kõiki kohaletulnuid ning kaasaelajaid,» sõnas ta. «Tänavuse festivali esinejad tõestasid, et isikupärane soolomäng suudab inimesi võluda võrdselt suurte orkestritega.»

Nagu varasematel aastatel, oli ka tänavuse festivali publikurohkeim päev laupäev, mil kontsertidest ja õpitubadest sai osa üle 13 000 inimese. Festivali külastajate koguhulk, mis saadakse pileti- ja passimüügi põhjal, jäi samale tasemele eelmise aastaga ning ulatus üle 23 000.

Festivali menukamateks kontsertideks osutusid Eesti esinejatest Zetod koos Lenna Kuurmaaga, Vägilased ning festivali lõpukontsert «Ando, aida muusikud ja sõbrad». Kaugema kandi muusikutest nautisid suurimat kuulajaskonda Brasiilia pereansambel Clā Brasil, Vene balalaikavirtuoos Aleksei Arkhipovsky ning Blima Hispaaniast.

Zetode, Lenna Kuurmaa ja ansambli Tsibihärblaseq laupäevane kontsert Kirsimäel tegi ka festivali kõigi aegade publikurekordi: seda kuulas ligi 7000 inimest.

Lisaks kohale tulnud külastajatele sai tänavust pärimusmuusika festivali jälgida interneti otseülekande ning Elioni DigiTV vahendusel. Internetilehe www.folk.ee kaudu elati festivalile kaasa 4500 arvutist, Elioni vahendusel said sellest osa kümned tuhanded pered. Sarnaselt eelmistele aastatele jälgiti festivali veebiülekannet palju teistest riikidest, enim kogusid publikut arvuti ette Svjata Vatra, Zetod ja Clā Brasil.

Järgmise aastal võngub Viljandi folgirütmides 22.-25. juulini ning vahepeal pakub meelekosutust pärimusmuusika aida 11. septembril algav teine hooaeg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles