Uuring: punane vein kasvatab naiste seksuaaltungi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alkohol võib sündiva poja viljakust kahjustada.
Alkohol võib sündiva poja viljakust kahjustada. Foto: SCANPIX

Itaalia arstide sõnul kasvatab punane vein naiste libiidot.

Firenze ülikoolis tehtud uuring näitas, et mõõdukalt punast veini tarbivate naiste seksuaaltung on suurem kui teisi alkohoolseid jooke eelistavatel naistel või karsklastel, kirjutab Sciencedaily.com.

Uurijad selgitasid, et punases veinis leiduvate ainete tõttu seksuaalfunktsioon paraneb, kuna organid saavad rohkem verd ja hapnikku.  

Arstid palkasid katsealusteks 800 naist vanuses 18 – 50 eluaastat, kelle  seksuaalse tervisega ega seksuaalelus ei olnud probleeme.

Naised jagati kolme gruppi – esimeses olid need, kes regulaarselt jõid klaasi või paar punast veini päevas, teises need, kes tarbisid vähem kui klaas veini või mõnda muud alkoholi päevas ja kolmandasse need, kes ei joonud mitte mingit alkoholi.

Uuringust jäeti välja naised, kes jõid päevas üle kahe klaasitäie punast veini, ennetades sellega võimalikke joobejuhtumeid.

Kõik naised täitsid seksuaalsust  ja seksuaalelu käsitleva küsimustiku. Kõrgemad punktid näitasid paremat funktsioneerimist.

Regulaarselt punase veini joojad said keskmiselt 27, 3 punkti, vähem alkoholi tarbijad 25,9 punkti ja karsklased 24,4 punkti.

«Meile oli üllatuseks see, et punase veini eelistajad olid vanemad kui ülejäänud katsealused. Kuid vanemas eas hakkab seksuaaltung alanema ning punane vein võib neil aidata seda taastada,» selgitasid uurijad.

Teadlaste kinnitusel on punases veinis leiduvateks kasulikeks aineteks antioksüdandid, mis aitavad veresooni laiendada ja selle tõttu kasvab verevool tähtsamatesse organitesse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles