Pildigalerii: Viljandi folk pani rahva laulma ja tantsima

Anu Saagim
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi XVII pärimusmuusika festival 23.- 26.juuli 2009
Viljandi XVII pärimusmuusika festival 23.- 26.juuli 2009 Foto: Kenno Soo
Juba XVII pärimusmuusikafestival tõi nädala lõpus Viljandisse kokku tuhandeid inimesi. Tunti rõõmu nii päikesest, kui vihmasajust, mõnusast muusikast ja heast seltskonnast ning üks paarike oli otsustanud folgimelus suisa abielluda. 

Tänavuse peo keskne teema oli «Soolo!», mis andis suurepärase võimaluse ka paljudele huvitavate  instrumentide mängijatele. Näiteks oli külla saabunud tipptasemel sitarimängija Shubhendra Rao Indiast, tõva kurgulaulja Andrei Mongush, Brasiilia tüdrukutepunt Clã Brazil, rituaalset indiaanimuusikat esitav Lendav Kotkas ja Vene balalaikavirtuoos Aleksei Arkhipovsky.

Loomulikult ei puudunud ka eestimaised esinejad, kellest on aastate jooksul saanud Viljandi Folgi pärisosa. Festivali põhiprogrammis oli kokku 73 kontserti, millele lisandus kolm maakonnakontserti ja 50 esinemist Rohelisel laval.

Festivalil astus üles 16 välismaist ja 27 Eesti kollektiivi, kokku üle 250 muusiku. Üheks menukaimaks osutus kindlasti avapäeval maha peetud Zetode kontsert, kus tegi kaasa ka lauljatar Lenna Kuurmaa.

Kontsertide kõrval olid tähtsal kohal nagu alati ka õpitoad, regilaulupesa, pillilaat, ööülikool, käsitööhoov, pillilaat, muinasjututoad ja koostöös PÖFFiga valminud filmiprogramm.

XVII Viljandi pärimusmuusika festival toimus 23.-26. juulil Viljandis.

Vaata pildigaleriid ja videolõiku!

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles