Mees võitis Hemingwayga sarnanejate võistluse 8. katsel

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirjanik Ernest Hemingwayga sarnanejate võistluse võitnud David Douglas (keskel)
Kirjanik Ernest Hemingwayga sarnanejate võistluse võitnud David Douglas (keskel) Foto: Reuters / Scanpix

Texase osariigist pärit ameeriklane võitis kuulsa kirjaniku Ernest Hemingwayga sarnanejate võistluse kaheksandal katsel.

55-aastane David Douglas edestas 139 kaasvõistlejat Floridas Key Westis toimunud võistlusel, kirjutab AP.

Douglas püüdis imiteerida Hemingwayd sellisena, nagu on näha ühel 1957. aastal tehtud fotol.

Võitja sõnul on tal kirjaniku sarnane. Ka talle meeldib kalastada ja kokteile juua, kuid tal puudub Hemingway kirjanduslik anne.

«Ma ei ole mitte ühtegi raamatut kirjutanud, kuid ma oskan tšekke ja sms-e kirjutada,» muigas ameeriklane.

Hemingway Days üritusega tähistati kirjaniku 110. sünniaastapäeva.

Võistlusel osalejad pidid lisaks sarnasele välimusele näitama ka oma muid andeid – laval mingi ettekande tegema ja ka midagi kirjutama.

David Douglasele tõi lõppkokkuvõttes võidu kuulsa muusikali «Hallo, Dolly» ühe laulu parodeerimine. 

Ernest Hemingway elas Floridas Key Westis 1930. aastatel ja seal valmisid mõned tema kuulsamad teosed, nagu « For Whom the Bell Tolls», «To Have and Have Not» and «Death in the Afternoon».

Ernest Miller Hemingway (21. juuli 1899 Oak Park Illinois – 2. juuli 1961 Ketchum, Idaho) oli Ameerika Ühendriikide kirjanik, üks kahekümnenda sajandi tähtsamaid ja mõjukamaid kirjanikke. Lisaks tema kuulsatele raamatutele on kuulus ka tema eluviis ja seigad eluloost.

Ta oli niinimetatud kadunud põlvkonna, maailmasõdade ajal elanud põlvkonna, üks juhtivaid kirjanikke. Hemingway töödes on peategelasteks peamiselt Esimese maailmasõja läbi elanud inimesed, kes olid muutunud tõrjuvaks ja küüniliseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles