Danel Pandre: me ei ole läbikukkunud maailmavallutajad!

Anu Saagim
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Padar & The Sun
Tanel Padar & The Sun Foto: Andres Teiss
Tanel Padari

ja

The Suni

suhteliselt leige vastuvõtu tõttu Soomes, küsisime mida arvavad teemast näiteks bändi bassimängija

Danel Pandre

ja OÜ Elwood Muusik  juhtkond.

Danel Pandret paneb imestama eelkõige kodumaise ajakirjanduse põhjendamatu küünilisus. Näiteks tõi ta nädala alguses ilmunud artikli Tanel Padari väidetavast läbikukkumisest Soomes.

«See on hea näide sellest, kuidas esiteks ilma asjaosaliste kommentaarideta kirjutatakse ülimalt negatiivse alatooniga lugu meie bändi «läbikukkunud maailmavallutusest»,» räägib Pandre.

«Kui bänd ise seda niimoodi afišeeriks, et nüüd me läheme ja näitame, kuidas tegelikult muusikat tehakse, oleks see igati õigustatud, ent kui n-ö kodumaisel kapitalil põhinev kollektiiv proovib natukenegi väljaspool midagi teha, tõmmatakse asjale lihtsalt mõnuga vett peale.»

«Kui näiteks Soome muusikapress samamoodi käituks, ei räägiks me täna kodumaal palavalt armastatud HIMist, Nightwishist või Hanoi Rocksist, kelle tegemistele maailmas juba põlvkondade kaupa kaasa elatakse.»

«Eelnev jutt ei ole ühe Eesti muusiku suvaline hala, et on liiga tehtud vms, vaid pigem võiks edaspidi kaasata sedasorti artiklitesse pisut rohkem analüütilisust ja adekvaatsust,» lisas Pandre.

«Näiteks võib tuua kas või fakti Tavastia kohta, kus oli väidetavalt 70 inimest, kuigi reaalsuses oli inimesi üle 150 ja tundmatu bändi kuu ajaga müüdud 500 plaati ei ole kindlasti läbikukkumine.»

«Võib-olla tõepoolest olid ansambli ennetavad pressiteated Eestis liiga hoogsad.
Siiski, 500 plaati pole tühipaljas «ainult»,»lisab ka OÜ Elwood Muusik juhtkonna liige.

«Here Comes the Sun» ilmus 26. märtsil, ehk kõigest 6 nädalat tagasi. Kes võtab vaevaks ennast tänase muusikaturuga kurssi viia, näeb, et see on hea tulemus iga imporditud / sõltumatu firma toote kohta.»

«Soome raadiojaamade esituskordade koondtabelis 40. kohal olla pole mingi naljaasi. «Hopelessness You» on selles tabelis juba kümnendat nädalat ning The Sunist tagapool leiab palju tuttavate nimedega artiste. Näieks nagu Korn, Kylie Minogue, Nightwish jne»

«Saada esinema sellistesse klubidesse nagu Tavastia… Kui klubiomanikud tulemusega rahul on ning artisti tagasi kutsuvad, kas see on siis läbikukkumine?»

«Arvustused on, tõsi, sisaldanud ka kriitilisi kommentaare. Juhul, kui andmed põhinevad desibeli.net-il, siis samas portaalis on REM saanud veelgi vähem punkte, Hellacopters on meiega samal pulgal ...»

«Hetkel on nii artist kui plaadifirma asjade senise seisuga rahul ning ka lähitulevik paistab olevat võimalusi pakkuv.»

Aga hea uudis on loomulikult see, et The Sun ja Smilers lähevad Eesti inimesi rõõmustama:
N 12.06 Viljandi
R 13.06 Põlva
L 14.06 Pärnu
P 15.06 Rapla
E 16.06 Paide
T 17.06 Rakvere
K 18.06 Tartu
N 19.06 Pirita
R 20.06 Haapsalu
L 21.06 Kuressaare

Ja see, kuidas Tanel ja Hendrik ühele lavale ära mahuvad, on kindlasti magus teema ka ajakirjandusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles