«Klass» võitis Roomas peaauhinna

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolivägivallast kõnelev film «Klass» on võitnud preemiaid mitmelt festivalilt..
Koolivägivallast kõnelev film «Klass» on võitnud preemiaid mitmelt festivalilt.. Foto: Kaader filmist.

Ilmar Raagi film «Klass» pärjati aprillil lõpus Rooma sõltumatul filmifestivalil (Rome Independent Film Festival) peaauhinnaga.

Rooma sõltumatu filmifestival toimus kaheksandat korda. Filmifestivali kavas oli üle 30 filmi  kolmekümnest eri riigist,  mängufilmide võistlusprogrammis osales 12 filmi. Rooma filmifestival keskendub uute Euroopa filmidele ja noorte režissööride debüüt- või teistele filmidele.

«Klassi» rahvusvaheline esilinastus toimus 42. Karlovy Vary filmifestivalil möödunud aasta juulis, kus linateos võitis kaks auhinda: võistlusprogrammi «East of the West» žürii eripreemia Special Mention ja Europa Cinemas Label peaauhinna kui parim Euroopa film.

Praeguseks on «Klass» osalenud enam kui kahekümnel festivalil ja võitnud mitmeid auhindu näiteks Varssavis, Stockholmi lastefilmide festivalil, Makedoonias ja Kreekas.

Tõestisündinud lugudel põhinev draama «Klass» on lugu sellest, kuidas juhuse tahtel tekib vastasseis kahe poisi vahel. Peksupoissi Joosepit (Pärt Uusberg) hakkab kaitsma Kaspar (Vallo Kirs), kes satub klassi liidri Andersi (Lauri Pedaja) ja ühtlasi kogu klassi põlastuse alla.

Noored aga ei suuda alandust lõputult taluda ning astuvad enesekaitseks välja. Film paneb kaalule nii noorte au kui armastuse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles