Robotiks saada tahtnud Hiina poiss jõi bensiini

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Optimus Prime robot koomiksis «Transformers»
Optimus Prime robot koomiksis «Transformers» Foto: Wikipedia.org

Hiinas Sichuani provintsis elav teismeline poiss jõi viis aastat bensiini, et saad animasarjast «Transformers» tuntud kangelase Optimus Prime roboti sarnaseks.

«Transformers» sai alguse 1970. aastatel Jaapanis tehtud mänguasjadest ning hiljem valmis ka koomiks ja animasari, kirjutab China Daily.

Viimastel aastatel on kahe Hollywoodis valminud menuka filmi tõttu autodeks, lennukiteks ja muudeks masinateks muunduvad robotmänguasjad jälle populaarseks muutunud.

Teine selleteemaline film «Transformes: Revenge of the Fallen» esilinastus Hiinas paar nädalat tagasi ja selle kassatulu on 400 miljonit jüaani (641 miljonit krooni).

Poiss alustas bensiini joomisega siis, kui hakkas televiisorist «Transformers» animasarja vaatama.

«Ehmusime, kui ühel päeval saime jälile, et ta on mootorratta jaoks mõeldud bensiini joonud,» meenutas isa.

Kuna vanematel ei õnnestunud poega eluohtlikust harjumusest vabastada, viisid nad ta arsti juurde.

Vanemate arvates on lapsel bensiini joomise tõttu vaimsed võimed halvenenud. Näiteks ei suuda ta enam lihtsaid arvutustehteid teha.

Arstid tegid kindlaks, et teismelisel on vaimse tervisega probleeme ja ta on bensiinisõltlane.

«Bensiinis leidub rohkelt inimajule kahjulikke aineid, näiteks benseeni. Poiss on kasvueas ja bensiini koostises olevad ohtlikud ained on ta organismi tagasipöördumatult kahjustanud,» selgitasid arstid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles