Björk esineb juulis Riias

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Björk
Björk Foto: AFP / Scanpix

Maailma kuulsaim Islandi artist Björk annab sel suvel kontserdi ka Riias. 16. juulil astub islandlanna üles Arena Rigal oma poolteist aastat kestva turnee «Volta» raames.



Björk on varem Riias esinenud 1996. aastal. 80ndate lõpul andis ta ansambli Sugarcubes koosseisus kontserdi lisaks Riiale ka Tallinnas. Sooloartistina ei ole see põnev laulja ja helilooja kahjuks Eestisse veel jõudnud.

Björk Guðmundsdóttir alustas muusikukarjääri juba 11-aastaselt, kogudes kuulsust 80. aastatel ansambli Sugarcubes liikmena - neist said esimesed islandi rokkmuusika saadikud maailmas. Bändi lagunedes 1992. aastal jätkas Björk sooloartistina ning album «Debut» lennutas ta raketina edetabelite tippu.

Oma eripärase hääle ja loominguga on ta olnud üks suuremaid mõjutajaid viimastel aastakümnetel ja seda nii popp- kui ka underground-muusika maailmas.

Björki Riia kontserdi pileteid müüb ka meie Piletilevi, iga ostetud pileti pealt annetatakse 1 euro (~15,6 krooni) UNICEFile.

Lähiriikidest esineb Björk veel 10. juulil Soomes ja 13. juulil Leedus, kuid neile kontsertidele eesti piletimüüjad pääsmeid ei vahenda.


Vaata ka:
Björki koduleht
UNICEFi kampaania

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles