Kojamees: igaühel on demokraatlik õigus saada seksuaalset rahuldust meeldival moel

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Kruusimäe alias Kojamees
Tarmo Kruusimäe alias Kojamees Foto: AFP / Scanpix

Justiitsministeerium tegeleb usinalt probleemiga, kas Eesti peaks seadustama samasooliste partnerite koos- ja/või abielud. Argumente leidub nii poolt kui vastu. Mida arvavad sellest meelelahutusmaailmas tuntud inimesed?


«Minu meelest probleemi ei ole: on olemas vabaabielu, on olemas abielu ja muud kooseluvormid. Vabaabielu on ju nii umbmäärane mõiste, mis võib hõlmata mitme mehe või mitme naise pidamist. Mind isiklikult huvitab kõige rohkem praegu vabaabielu määratlemine,» lahkas teemat poliitik Tarmo Kruusimäe.

Konservatiivina on ta seiskohal, et abielu on mehe ja naise vaheline asi: «Ma ei leia, et seda peaks laiendama mehe ja mehe ning naise ja naise suhtele. Ma ei pea eriti oluliseks inimeste liigitamist, igaühel on demokraatlik õigus saada seksuaalne rahuldus talle meeldival moel.»

«Siin tundub järjekordselt, et vähemus tahab enamusele ära teha. Praegusel hetkel me räägime ju mingist kaheksast inimesest, rohkem ei ole ametlikult registreerinud ei lesbide-geide liitu ega ka geiliitu. Ma saaksin aru, kui meil oleks 20 000 sellist paari, kes ütlevad, et elu Eestis on abielu registreerimata võimatu,» leidis Kojamees.

«Olen kindel, et Eestis soovib näiteks 80 inimest ilma langevarjuta lennukist alla hüpata ja seda seaduslikuks teha, kui nende tervis on kehv,» iseloomustas Kruusimäe omasooihara vähemuse nõudmisi seadusliku abielu järele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles