Iirimaa netilehekülg aitab katoliku kirikust välja astuda

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iirimaa netilehekülg aitab katoliku kirikust välja astuda
Iirimaa netilehekülg aitab katoliku kirikust välja astuda Foto: Reuters / Scanpix

Iirimaal saavad katoliku kiriku rüpest lahkuda soovijad internetis selleks näpunäiteid.

Selle kuu alguses avatud leheküljel on väljaastumise blankett, mis tuleks täita ja saata oma piiskopkonda, kirjutab STT.

Praeguse seisuga on selle blanketi täitnuid 1500 inimest. Kuid ainult interneti teel ei saa kirikust lahkuda, vaid selleks tuleb läbida pikk bürokraatlik protseduur. 

Katoliku kirik on Iirimaal siiani mõjuvõimas ja saab riigiasju mõjutada. Näiteks abort on seal riigis siiani kiriku mõjutusel seaduslikult keelatud.

Kirkust lahti ütlemise lehekülje idee tekkis selle aasta mais, kui Iirimaal avalikustati niinimetatud Ryani raport. See raport käsitleb kiriku ülalpidamisel olnud lastekodudes kasvanud laste ahistamist ja seksuaalset ärakasutamist 1930. – 1990. aastatel.

Kirikust välja astumise leheküljel on ka elektronkirja blankett, kus saab laste ärakasutamise vastu oma meelt avaldada ja selle siis katoliku kirikule saata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles