Homopingviin hakkas heteroks?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Homopingviin hakkas «heteroks»
Homopingviin hakkas «heteroks» Foto: AFP / Scanpix

USAs San Francisco loomaaias elava homopingviinipaari üks liige jättis kaaslase maha ja hakkas heteroks.

Isased pingviinid Harry ja Pepper olid koos kuus aastat, enne kui Harry kolis kokku elama emase pingviini Lindaga, kirjutab The Los Angeles Times.

Loomaaia töötajate sõnul adopteeris isaste pingviinide paar aastate jooksul mitu teiste pingviinide poolt hüljatud poega.

«See oli meile üllatuseks, kui nägime, et Harry on hiljuti paarilise kaotanud Linda juurde kolinud,» sõnasid loomaaiatöötajad.

Loomaaias juhtunu tekitas kohalikes elanikes laialdast vastukaja. Interneti jututubades ja blogides tembeldati emane pingviin Linda «suhtelõhkujaks».

San Francisco loomaaia lindude osakonna juhi Harrison Edelli sõnul võib pingviini käitumisel olla üsna pragmaatiline põhjus.

«Linda surnud partner oli pingviinide kogukonnas juht, kellel ei olnud võimu, mitte ainult ühe, vaid mitme pesakonna üle.  Pingviinide seas on tähtis oma eluareaali laiendada ja sellega võimu juurde saada. Ka seda isast võis just see emasega kokku viia,» selgitas Edell.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles