Saak tappis kulli

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameerika raudkulli kehast turritasid välja varblase jäänused
Ameerika raudkulli kehast turritasid välja varblase jäänused Foto: AP / Scanpix

USAs Californiast leiti kiirteelt ameerika raudkull (Accipiter striatus), kelle oli tapnud tema viimane saak– varblane.

Linnu leidnud loomakaitsja Julia Di Sieno sõnul pole veel selge, kuidas pooleldi seeditud saak kulli neelamisorganitesse tagasi jõudis ja miks laululinnu jalg tema kehast välja tungis, kirjutab foxnews.com.

«Peatasin auto, panin kindad kätte ja läksin teel olnud lindu lähemalt uurima. Eelkõige hämmastas mind see, et raudkulli kõrist turritas välja varblase jalg. Viisin ta loomaarstile näidata, kes ta surnuks tunnistas,» meenutas California loomapäästeteenistuse töötaja Di Sieno.

Ta lisas, et veterinaar eemaldas kullist tema viimase söögi, pooleldi seeditud varblase.

Veterinaari George Bertrami kinnitusel polnud ta oma 25 aasta pikkuse karjääri jooksul varem midagi sarnast näinud.

«Kullid tavaliselt ei söö oma saagiks olevate väikelindude jalgu ja päid. Kuid see juhtum on millegipärast erand. Arvata võib, et viimaseks söömaajaks olnud varblane mängib kulli surmas tähtsat rolli,» lisas veterinaar.

Loomaarsti kinnitusel pole veel täpselt selge, miks kull suri ja mis põhjustas selle, et tema söögiks olnud varblase jalad ta kehast välja turritasid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles