Ilma triipudeta bengali tiiger?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valge karvaga bengaali tiiger
Valge karvaga bengaali tiiger Foto: AP / Scanpix

Lõuna-Aafrikas Kaplinna lähedal asuvas  Cango Wildlife Ranchis sündis haruldane, valge karvaga ja ilma triipudeta bengali tiiger.

Väidetavalt on Fareeda nimeks saanud loom maailmas üsna  ainulaadne ning esimene Aafrikas sündinud ilma triipudeta tiiger, kirjutab Daily Mail.

Fareeda vanemad Geena ja Shiva kannavad haruldast geenimutatsiooni, mille tõttu nende järglastel ei pruugi olla triipe.

Fareeda emal, isal, vend Shahiril ja õde Sitarahil on karvkattel tumedad triibud olemas. Võimalus, et Fareeda sünniks ilma triipudeta, oli üks 100 vastu.

Fareeda sündis valgete bengali tiigrite säilitamise programmi raames. Arvatakse, et triipudeta valgeid tiigreid on maailmas alla 20.

Fareeda, ta õde ja vend nägid ilmavalgust möödunud aasta detsembris.

Tiigrite eest hoolitsev Odette Claassen sõnas, et bengali tiigrite puhul tuleb oodata vähemalt kuus kuud, et näha, kas neil tekivad triibud.

«Mõnedel tiigrikutsikatel tekivad triibud juba paarikuuselt, kuid kuus kuud on see aeg, mil triibud peaksid täitsa selgelt nähtavad olema,» selgitas Claassen.

Ta jätkas, et Fareeda puhul oli kohe peale sündi näha, et ta karvkate on tavapärasest erinev.

Valge karvaga tiigrid saavad täiskasvanuks kolmeaastasena ning neil on triipude muster tavaliste bengali tiigritega võrreldes erinev.  Bengali tiigrid on võimelised jooksma kuni 60 kilomeetrit tunnis, kuid nad ei ole väga vastupidavad. Võimalusel magavad nad kuni 18 tundi ööpäevas.

«Valged bengali tiigrid ei ole albiinod. Varem Põhja-Indias looduses elanud tiigrid on looduses nüüdseks välja surnud. Neid haruldasi loomi leidub ainult vangistuses,» nentis Claassen.

Fotosid vaata siit. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles