Uus lastehoid ootab lapsi

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kauni Sillati asutatava Titutriinu õu on nagu tavaline koduhoov, ainult mängimis- ja ronimisasju on tavapärasest rohkem.
Kauni Sillati asutatava Titutriinu õu on nagu tavaline koduhoov, ainult mängimis- ja ronimisasju on tavapärasest rohkem. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees

Ligi kuu aja pärast, 24. augustil avab Pärnus Pardi 16a hubases eramus uksed Titutriinu lastehoid, kuhu oodatakse lapsi vanuses kaks kuni kuus aastat.


“Linnavalitsuse andmetel on Pärnus praegu lasteaiakohtade puudus, sellepärast on igasugune lastehoid vajalik ettevõtmine,” selgitas mõtte algataja ning Titutriinu lastehoiu pidaja OÜ Kiisu & Miisu juhatuse liige Kauni Sillat.



“Väike rühm annab pedagoogidele võimaluse jõuda iga lapse silmade ja südameni. Tegutseme ühise perena, pakkudes lastele turvalist ja päris koduga sarnast kasvukeskkonda. Lapse harmoonilise arengu seisukohalt peame väga tähtsaks kontakti ja koostööd lapsevanematega,” räägib avatava lastehoiu eestvedaja.



Lastehoid hakkab tööle ühe rühmana argipäeviti 8-18, rühma nimekirja mahub 12 last.



Mudilastega tegeleb kaks kvalifitseeritud lasteaiaõpetajat. Juhataja on olnud teerajaja mitme eraomandil põhineva lasteaia avamisel Harjumaal.



Sillati sõnutsi on eesmärk luua turvaline keskkond, kus lapse areng ja õppimine kulgeb märkamatult põnevate ja eakohaste tegevuste kaudu. Õppe- ja kasvatustegevused toimuvad kuues valdkonnas: mina ja keskkond, keel ja kõne, matemaatika, kunst, muusika ja liikumine.



Esialgu alustatakse lastehoiuna, ent üsna varsti hakatakse kandma Titutriinu lasteaia nime. Juba lastehoiu esimestest päevadest peale toimub laste eakohane arendamine ja vanemate laste kooliks ettevalmistus nagu kõigis teistes lasteaedades.



Peale mängimise ja õppimise plaanitakse koos lastega teha igapäevatoimetusi väiksematest koristustöödest küpsetamiseni, kasvatatakse maitsetaimi ja köögivilju. Lastehoidu on kavas võtta mõni koduloomgi, et lapsed õpiksid suhtlema neljajalgsete, tiivuliste ja ujuvate sõpradega.



Lapsi hoitakse nii terve päev (hind 3700 krooni kuus) kui mõne tunni kaupa, hind vastavalt 30-40 krooni tund.



Titutriinus on võimalik pidada sünnipäevigi või käia mängutoas mängimas. Lastepäraselt kujundatud maja ning piiritletud õueala on turvaliseks raamiks nii lastehoiule kui laste sünnipäevapidudele.



Lapsevanemaid ja lapsi oodatakse Titutriinu lastehoiuga tutvuma 15.-19. augustini iga päev 12-14. Avaldust saab kirjutada kohapeal ning lisainfot ja fotosid näeb kodulehelt aadressil www.titutriinu.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles