Tänapäeva Robinson elas 300 päeva asustamata saarel

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Xavier Rosset
Xavier Rosset Foto: xavierrosset.ch

Noor šveitslasest seikleja elas 300 päeva Vaikses ookeanis asuval asustamata saarel.

Xavier Rosset`l oli kaasas ainult kaks šveitsi armee taskunuga, matšeete ja videokaamera, et oma seiklus linti võtta, kirjutab abc.net.au.

Raamatukangelasele Robinson Crusoe`le vastupidiselt eristas Rosset end sinna vabatahtlikult.

Šveitslasel tuli hakkama saada ilma tänapäeva heaoluühiskonnas harjutud asjadeta -  juua, süüa ja ulualust otsida metsast.

Rosset valis oma robinsonaadi jaoks välja 64-ruutkilomeetri suuruse vulkaanilise Tofua saare, millel on metssigu, kookospähkleid, järv ja troopiline vihmamets.

Šveitslase sõnul tahtis ta panna proovile metsikus looduses hakkama saamise oskused, mis tänapäeva heaoluühiskonna inimeste juures on kadunud ja unustatud.

«Pidin alustama nullist. Algus oli raske, sest ma ei teadnud siis, kust leida vett, toitu ja magamispaika. Samuti tuli mul seal uuesti kala püüdmist õppida,» meenutas seikleja.

Rosset kinnitusel algas koduigatsus juba siis, kui ta oli saarel olnud ainult kümme päeva. Ka tundis ta end üksildasena.

Kuid ta ei andnud alla ja keskendus oma eesmärgile.

Mees kaotas kahe esimese kuuga kehakaalust 18 kilogrammi. Ta normaalkehakaal hakkas taastuma siis, kui tal oli õppinud metssigu jahtima, sest siis oli tal liha süüa.

«Ma «adopteerisin» väikese metsseapõrsa. Ta oli mu hea sõber, kuid ma ei rääkinud temaga nii, nagu tegi Tom Hanks filmis «Castaway», kus ta kujutletavaks kaaslaseks oli võrkpall,» selgitas šveitslane.

Rosseti sõnul tundis ta saarel end kodus alles pärast seda, kui ta oli seal olnud kaheksa kuud.

Nüüd tagasi oma sünnimaale Šveitsi jõudnud seikleja ei plaani niipea samasugust seiklust ette võtta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles