Viljandi pärimusmuusika festival pakub kirevat kultuurimosaiiki

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärimusmuusika festival Viljandis.
Pärimusmuusika festival Viljandis. Foto: Liis Saar /Sakala

Viljandi pärimusmuusika festival heidab tänavu kinda nii eesti- kui välismaistele muusikutele, ärgitades neid meisterliku soolo kaudu publikule elamusi pakkuma.


Festivali pealik Ando Kiviberg rõhutas teisipäeva pärastlõunal Tallinna Vanalinna Muusikamajas aset leidnud pressikontserdil, et pärimusmuusika areng on Eestis tänaseks jõudnud sinnamaani, kus kõrgetasemelisi ansambleid on leida üsna ohtrasti.

"Nüüd on aeg teha järgmine samm ning julgustada soliste ka üksikesinemise kaudu inimeste südametesse pugema," sõnas ta.

Kiviberg tunnistas, et majanduslikus mõttes pole ajad suure muusikafestivali läbiviimiseks lihtsad, kuid sellest hoolimata on korraldajad kindlalt ree peal püsinud.

Festivali programmipealiku Tarmo Noormaa sõnul väärib sel aastal esile toomist välisesinejate päritolumaade lai geograafia.

"Tänavuse peo keskne teema „Soolo!" andis meile suurepärase võimaluse Viljandisse kutsuda mitme huvitava instrumendi mängijaid. Näiteks on meil külas tipptasemel sitarimängija Shubhendra Rao Indiast, tõva kurgulaulja Andrei Mongush, Brasiilia tüdrukutepunt Clã Brazil, rituaalset indiaanimuusikat esitav Lendav Kotkas ja Vene balalaikavirtuoos Aleksei Arkhipovsky."

Samal ajal on pakuvad pärimusmuusikasõpradele elamusi mitmed eestimaised esinejad, kellest on aastate jooksul saanud selle peo pärisosa.

Festivali põhiprogrammis on kokku 73 kontserti, millele lisandub kolm maakonnakontserti ja 50 esinemist Rohelisel laval.

Festivalil astub üles 16 välismaist ja 27 Eesti kollektiivi, kokku üle 250 muusiku.

XVII Viljandi pärimusmuusika festival toimub 23.-26. juulil Viljandis. Festivali kavaga on võimalik tutvuda SIIT.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles