Uuring: lapse foto võib kindlustada rahakoti tagastamise

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Suurbritannia Hertfordshire`i ülikooli psühholoogide poolt tehtud uuring näitas, et lapse foto võib kindlustada, et kaotatud rahakott tagasi tuuakse.

Teadlaste sõnul tasuks rahakotti panna lapse pilt isegi siis, kui last ei ole, kirjutab Sciencedaily.com.

Teadlased tegid katse, jättes Edinburghi tänavatele 240 rahakotti. Rahakottides oli kas lapse, koera, eaka paari või perekonna foto. Mõne rahakoti vahel oli ka teatis, et selle omanik on heategevuseks raha annetanud. Kõikides rahakottides oli aadress, kuid mitte raha.

Uurijate kinnitusel tagastati rahakottidest alla poole ehk 42 protsenti. Tagastatud rahakottides oli 88 protsendil lapse ja 53 protsendil koera foto. Kõige vähem tagastati rahakotte, kus oli vanema paari foto või teatis heategevuseks raha annetamise kohta.

Uuringut juhtinud psühholoogi Richard Wisemani sõnul oli nende jaoks kõige suuremaks üllatuseks see, et üldse nii palju rahakotte tagastati.

Teadlane lisas, et lapse fotoga rahakottide suurt tagastamisprotsent oli oodatav.

«Väiksed lapsed tekitavad täiskasvanutes soovi hoolitseda. Nende fotodega rahakottide tagastamise taga oli inimlik vajadus hea ja hoolitsev olla,» selgitas psühholoog.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles