Uue Viking Line XPRS ristsed Tallinna sadamas

Anu Saagim
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viking XPRS-i esitlus 28. aprillil Tallinna sadamas
Viking XPRS-i esitlus 28. aprillil Tallinna sadamas Foto: Maria Vahuri

14. septembril ristiti Aker Yardsi Helsingi laevatehases valminud uus Viking Line`i alus Viking XPRSiks. Ristimistseremoonial osales üle 700 külalise ja laeva ristiema on soome tuntud lauljanna Paula Koivuniemi.

28. aprillil Tallinnas toimunud pidustustel olid meie kohalikest tuntud nägudest kohal Liis Lass, Carola Madis, Lauri Pedaja, Jüri Aarma ning ka mõned jalgpallurid Nõmme Kaljust.

Esines Maarja-Liis Ilus. Pakuti erinevaid alkohoolseid jooke ning laeva kokkade valmistatud hõrke roogi võis nautida lausa nõrkemiseni.

Laevale nime leidmiseks väljakuulutatud konkursil pakuti laeva juhtkonna sõnul üle 16 000 nime. Viking Line'i juhatus valis nende seast nime, mis on juba ka klientide hulgas juurdunud töönimena.

Uus laev asendab laeva Rosella Tallinna-Helsingi liinil. Viking XPRS on uue ajastu esimene laev, mille Soome laevafirma on ehitanud spetsiaalselt Tallinna-Helsingi liinile.

Viking Line'il on uue laevaga auahned eesmärgid. Plaanis on ühendada parimad traditsioonilised reisiparvlaevade ja katamaraanide omadused. Mugavus, teenindus laeval ja turvalisus ühendatuna lühikese reisiajaga kõigi aastaaegade ilmastikuoludes.

Viking Line XPRS tehnilised andmed: reisijakohti 2 500. Kaks eraldi autotekki, millest üks on ainult sõiduautodele. Laeva pikkus on 185 m. laius 27,7 m, süvis 6,55 m, GT 34 000, peamasinate võimsus 40 000 kW, kiirus 25 sõlme ja jääklass (Soome): 1 A super.

Vaata galeriist ka meeleolukaid pilte avapeost.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles