Uuring: naised veedavad oma elust aasta kaaludes, mida selga panna

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uuring: naised veedavad oma elust aasta kaaludes, mida selga panna
Uuring: naised veedavad oma elust aasta kaaludes, mida selga panna Foto: SCANPIX

Psühholoogide sõnul kulub naistel nende elueast umbes aasta kaalumisele, mida selga panna.

Uurijate kinnitusel on naistele raskeks pähkliks riietumine nii igapäevaseks tööleminekuks, peoks, sportimiseks kui ka teisteks tegevusteks, kirjutab The Telegraph.

«Naise elust kulub ainuüksi 287 päeva sellele, mida selga panna. Eriti palju aega kulutatakse reede või laupäeva õhtuti, kui valmistutakse väljaminekuks või peoks,» selgitasid psühholoogid.

Nad lisasid, et ka puhkusele minek ja sinna kohvri kaasa pakkimine on üsna palju aega ja energiat nõudev ettevõtmine. Selleks kulub maksimaalselt 52 minutit.

Kuid puhkusel olles on riiete valimise aeg märgatavalt lühem – ainult kümme minutit.

Ekspertide sõnul kaaluvad naisel igal  argipäeva hommikul umbes 16 - 20 minutit, mida selga panna. Laupäeva ja pühapäeva hommikul kulub selleks umbes 14 minutit.

Uuring näitas, et naised proovivad argipäeviti vähemalt kahte riietuse varianti, enne kui lõpliku otsuse langetavad.

Igal aastal korduvateks pühadeks, näiteks jõulupeoks, kulub riiete valikule 36 minutit.

«Riietus mõjutab naiste enesetunnet ja heaolu. Naised katsetavad riietusega, kuna soovivad leida nende meeleolu ja välimusega kõige sobivama,» lisasid uurijad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles