Pime mees andis sissetungijale õppetunni

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pime Allan Kieta andis sissetungijale õppetunni
Pime Allan Kieta andis sissetungijale õppetunni Foto: AP / Scanpix

USAs Indianapolises andis pime mees tema koju sisse tunginud isikule õppetunni.

49-aastane Allan Kieta hoidis kurjategija kõril nuga seni, kuni politsei saabus, kirjutab Yahoo news.

«Kuulisn koera haukumas, avasin välisukse ja põrkasin seal kokku kellegagi, kes püüdis minu majja sisse tungida,» meenutas mees.

Kunagi maadlust harrastanud Kieta haaras sissetungijal vööst ja vedas ta kööki, kus ta võttis noa ja pani selle kurjategija kõrile ning helistas siis hädaabinumbrile.

Politsei saabus kohale paari minutiga ning arreteeris 25-aastase Alvaro Castro, kellele esitati süüdistus eravaldusesse sissetungis.

Politseinike arvates on pimeda Kieta enda kaitsmise oskused suurepärased.

«See on tõesti tähelepanuväärne, kui pime isik suudab ennast sellisel viisil kaitsta. Kieta suutis kurjategijast kinni haarata ning kuni meie saabumiseni oma kontrolli all hoida,» sõnas politsei esindaja Jeff Duhamell.

Kinnipeetud Castro eitas sissemurdmiskavatsust. Mehe väite kohaselt on ta Kieta tütre endine poiss-sõber ning tuli naist külastama.

Kieta kinnitusel olevat Castro talle öelnud, et otsib oma kassi.

Parameedikud täheldasid pimedal mehel kergeid käevigastusi ning ta kurtis ootamatute liigutuste tagajärjel tekkinud seljavalusid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles