Naiskodukaitse korraldab fotokonkursi „Eesti naine“

Andres Pulver
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naiskodukaitsjad.
Naiskodukaitsjad. Foto: ETV

Naiskodukaitse korraldab fotokonkursi „Eesti naine", mille eesmärgiks on säilitada ja koguda väärtuslikku pildimaterjali, väärtustada naise rolli ja ühtlasi tutvustada Naiskodukaitse organisatsiooni.



„Eesti naine" on Naiskodukaitse fotokonkurss, kus võivad osaleda kõik, kes tunnevad, et Eesti naine väärib jäädvustamist, kuna ta on huvitav, tore, armas, ettevõtlik, julge ja ta teeb asju, mis on olulised.

Eesti naisest räägitakse palju erinevat. Küll pidi ta kõige kenam ja armsam olema, samas öeldakse, et ta võib olla külm kui Põhjamaa öö.

Millisena näed Sina Eesti naist? Malbe ja lahke või söaka ja sitkena? Või on ta veidi seda kõike? Või midagi hoopis muud?

Pildile võid püüda mõne naiskodukaitsja, oma ema, õe, sõbranna või naabrinaise. Selline ta ongi - Eesti Naine. Naine elust.

Oodatud on loomingulised pildid naisest või naistest erinevates olukordades, nii tegevuses kui jõudehetkel.

Foto võib olla nii poseeritud kui ka hästi tabatud hetk.

Fotokonkursile esitatud fotode puhul hinnatakse väljendusrikkust ja emotsionaalsust, kunstilist taset ning headest pildistamise tavadest kinni pidamist.

Komisjonil on õigus konkursilt eemaldada tööd, mis ei haaku konkursi teemaga, kus ei ole märgitud korrektsed osaleja andmed, kus osaleja on esitanud valeandmeid või kus avalikul hääletamisel on kasutatud ebaausaid võtteid.

Pilte saab esitada 30. augustini, saates need meiliaadressile tallinn.naiskodukaitse(ät)gmail.com.

Esitada võib nii mustvalgeid kui värvifotosid. Hääletada saab 1. - 25. septembrini. Žürii teatab oma otsuse 1. oktoobriks. Valitud piltide näitus korraldatakse oktoobris.

Parimad pildid valib välja žürii. Auhinnakategooriasse kuuluvad I-III koht, ergutuspreemia, publiku preemia.

Publiku lemmik selgitatakse välja internetihääletusega - iga pildi juures saab anda omapoolse hinnangu.

Äramärgitud saab ka parim pilt Naiskodukaitse tegevusest (konkursile esitatavad pildid ei pea olema Naiskodukaitse tegevusega seotud).

Fotokonkursi tulemused avaldatakse veebilehel http://konkurss.naiskodukaitse.ee, kust leiab ühtlasi ka täpsema info konkursi kohta.

Naiskodukaitse on Kaitseliidu eriorganisatsioon, mis on loodud 2. septembri 1927. a.

Ühelt poolt on tegemist organisatsiooniga, kus iga naine peab andma vajadusel oma panuse kodumaa kaitseks ja hüvanguks.

Teisalt enesekindel ja teotahteline seltskond tüdrukuid, kes panevad end proovile ja tõestavad ennast meeste maailmas läbi sõjalis-sportlike mängude ja võistlusmatkade, unustamata samas ära enda kui naise rolli.

Fotokonkursi idee on alguse saanud Tallinna ringkonna eestvedamisel ja seda korraldatakse esmakordselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles