Kuulutati välja Rabarocki Eesti artistid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hannaliisa Uusma
Hannaliisa Uusma Foto: Sille Annuk

Sellesuvine festival Rabarock pakub külastajatele väga mitmekülgset kodumaiste artistide valikut: vanakooli rokikahurist tulistavad Silvi Vrait & Ultima Thule ja paugutab Propeller, lavalaudadel lammutab Rabarocki majabänd Metsatöll ja pungib Psychoterror, lisaks Compromise Blue ja tänavune absoluutne lemmik HU? ning juba varem välja kuulutatud Vaiko Eplik & Eliit.

 

Rabarock avab suve 13. ja 14. juunil Järvakandis. Kahel päeval esineb festivalil 18 bändi kaheksast riigist.

 

«Oluline roll on tänavu naisartistidel, nii raamivad festivali kodumaist esinejate nimekirja noor komeet Hannaliisa Uusma ja legendaarne Silvi Vrait,» kommenteerib Eesti esinejate valikut Rabarocki peakorraldaja Kristo Rajasaare.

 

Eesti rocki raskekahurväge esindab Ultima Thule. Karismaatilise Riho Sibula juhitud Ultima Thule on üks Eesti olulisemaid ja mõjukamaid rockbände, kes on suutnud seda positsiooni säilitada tänaseni. Rabarockil on nende külalisesinejaks algusaegadel bändis laulnud Silvi Vrait, nii et oodata on jõulist kontserti.

 

Legendaarne Propeller tuli kokku aastal 1978. Bändi liikmed eesotsas Peeter Volkonski ja Peeter Malkoviga on kindlasti ühed muljetavaldavamad tegelased, kes eesti muusikamaastikule oma jäljed jätnud. Pärast skandaalset Eesti Raadio ja ETV jalgpallimängu 22. septembril 1980 ja sellele järgnenud ärakeelamist taasühines Propeller 1990. aasta septembris.

 

HU? on Hannaliisa Uusma ning kohaliku muusikaelu kõige rohkem kihama pannud projekt, mille taga seisavad Leslie Da Bass ja DJ Critikal. HU? saavutas ainuüksi kahe singliga «Kosmos» ja «Absoluutselt» kosmilise edu kohaliku kuulajaskonna seas, olles nii raadiote playlist'ide mängitumaid kui soovisaadete soovitumaid. HU? nihutab piire ja eemaldab raame. HU? laulab eestlastest ja Eestist.

 

Punk-bänd Psychoterror sai alguse 1991. aastal ja on sest ajast peale oma ägeda ekstaatilise muusikaga väikekodanlasi šokeerinud. Ansambel on tuntud oma omanäolise ja elava esitlusviisi poolest. Põhiline osa lugudest on alla minuti pikkused meloodilised heliröögatused, millest hoolsamal kuulamisel on võimalik välja lugeda meediakriitiline sõnum.

 

Compromise Blue on Eesti blues'i, soul'i, funky ja rock’n’rolli' lipulaev, mille kapteniks on tuntud showmees Emil Rutiku. Compromise Blue on tuuritanud Euroopa riikides ning ka Ameerikas ja Venemaal. Enne Rabarocki ilmub bändil uus, kauaoodatud eestikeelne album.

 

Kodumaine muinasmetali liider Metsatöll Rabarocki külastajale tutvustamist ei vaja – see bänd on esinenud festivalil algusaegadest peale ja teeb seda ka tänavu, sest rahvas lihtsalt nõuab! Metsatöllul on ette näidata ka hiljuti värske album «Iivakivi».

 

Tänavusel Rabarockil esinevad veel: elektroonilise glam-rock’n’roll'i staarid Sparks ja üks uuekooli tähelepanuväärsemaid garage-punk bände Black Lips Ameerikast, inglise kultusbänd The Fall ja sealtsamast pärit krautrokkarid Fujiya & Miyagi, praeguse aja üks olulisemaid rokkartiste Danko Jones Kanadast, värvikas Jaapani punk-metal trio Electric Eel Shock, Fu Manchu kontserdi soojendajana eestlaste südametesse sisse murdnud Truckfighters Rootsist, armastatud Vaiko Eplik ja Eliit, Silvi Vrait & Ultima Thule, Propeller, Metsatöll, Psychoterror, HU?, Compromise Blue Eestist, põhjanaabrite esindajad Los Bastardos Finlandeses ja Kotiteollisuus ning veel kaks väljakuulutamist ootavat artisti.

 

Rabarocki festivali Ööklubi reedesteks ööstaarideks on vaimukas ja pöörane Soome humppa-rock'i punt Eläkeläiset.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles